1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai udvostručio globalna aprilska prodajna postignuća!
Hyundai udvostručio globalna aprilska prodajna postignuća!
2

Hyundai udvostručio globalna aprilska prodajna postignuća!

179
2
Podelite sa prijateljima:

Za kompaniju Hyundai Motor, mesec april je bio jedan od apsolutno najboljih u istoriji. Broj isporuka vozila korejske kompanije je u tom prvom celom prolećnom mesecu uvećan dvostruko. Zapravo, rezultat je, shodno objavi proizvođača, još i bolji, s obzirom da iz kompanije kažu da je stopa rasta bila na nivou od 106%.

Međutim, rezultati Hyundaija nisu bili ravnomerni širom sveta, pa je tako u INidji zabeležen minus od 8%, u poređenju s prethodnim mesecom, dok je mali pad prodaje registrovan i na matičnom tržištu.

Kako bilo, ukupno je tokom ovog aprila na globalnom nivou prodato 345.777 vozila, kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima. U izvoznom sektoru, Korejci su prodajom 275.558 jedinica zabeležili rast od 185,1%, dok je ukupan plus, kako rekosmo 106%.

Nikako ne treba smetnuti s uma da je prošli april bio sve, samo ne uobičajen mesec, pa podsećamo na mere koje su vladale svuda u svetu, a vezano za težnju zauzdavanja epidemije.

Lavovski deo prodaje marke Hyundai stiže s jednog od najvećih svetskih tržišta. U pitanju je američko, gde su Azijati isporučili 77.523 automobila, što je za 128% više nego lanjskog aprila. Ovaj azijski proizvođač nikada u istoriji nije imao bolji prodajni mesec u Americi, čime je nadmašen rezultat iz marta 2021.

„Sporo teče prodaja u brojnim delova sveta zbog još uvek aktuelne pandemije, ali je jasan trend oporavka tržišta, posebno u Americi, gde se beleži i oštar rast profita,“ piše u saopštenju koje je Hyundai dostavio medijima.

Ruke trljaju i u Genesisu, premijum brendu Hyundaija koji je isporučio 13.890 primeraka vozila tokom predmetnog perioda. Cifra se odnosi na 6.009 automobila G80, 4.161 jedinica modela GV70 i 2.321 komada krosovera GV80.

AutoRepublika

Izvor: Hindustan Times

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Nek mu je vječna slava i hvala !

moron

Mogli su dati i rezultate u odnosu na isti mesec 2019, a i po modeima, pa da čovek nešto i proba da razume.