1. Home
  2. Vesti
  3. Honda prikazala enterijer budućih modela
Honda prikazala enterijer budućih modela
2

Honda prikazala enterijer budućih modela

381
2
Podelite sa prijateljima:

Honda je odlučila da unapredi dizajn enterijera dolazećih modela marke, pa je u tom duhu javnosti prikazala fotografiju koja je indikativna u kom smeru će se kretati promene u bliskoj budućnosti. Novi koncept je nazvan „jednostavnost i još ponešto“, u slobodnijem prevodu, a možete i sami da pokušate srećnije da sročite misao Honde koja na engleskom zvuči „simplicity and something else.“

Istina je da Honda ovde neće ponuditi ništa revolucionarno. Prema onome što govori direktor za kreaciju stila enterijera u američkom delu kompanije Honda Motor Co., Džonatan Norman, njegov tim i on su redefinisali pojam klasičnog, oslanjajući se na devizu „mnogo toga ljudskog – malo toga robotskog“. To u praksi znači da je centralni greben oslobođen prave šume spravica, koja je i sada aktuelna na modelim japanske marke (donja fotografija).

Ono što će razvojni tim Honde pokušati u budućnosti da akcentira, tiče se maksimizacije korisnosti unutrašnjeg prostora. Ujedno, podrazumeva se da će broj mehaničkih komponenti, onih koje se tiču funkcionisanja samog vozila, morati da bude sveden na minimum.

Glavni oslonci novog dizajnerskog koncepta će na taj način postati individualnost i emocionalni odgovor, odziv vozača i putnika, što bi trebalo da predstavlja značajno postignuće. Da bi se ciljani efekat postigao, pažnja će nužno biti usmerena na detalje, pa se tako na ručici menjača nalazi šablon neobične teksture, a primetna je i upotreba pažljivo odabranih materijala za potrebe završne izrade.

Naslovna fotografija na otkriva da Honda nastavlja da insistira na različitosti, što se ogleda u činjenici da japanska marka neće u potpunosti napustiti tradicionalne analogne komande, pa tako vidimo poznate tastere za regulaciju uređaja za klimatizaciju, tačno ispod ekrana multimedijalnog sistema.

Pretpostavlja se da će prikazan konfiguracija ponajpre biti viđena na modelima Honde s alternativnim pogonskim sklopovima. Kao što smo pisali u subotu, Honda predviđa da će početkom sledeće decenije, baterijski i vodonični modeli marke činiti do 40% prodaje svih vozila na ključnim globalnim tržištima, za koja se najčešće smatraju Kina, Amerika, Evropa i Japan. Do 2035. njihov udeo bi trebalo da nabubri do 80%, dok bi do 2040. godine, Honda postala čisto električni brend.

AutoRepublika

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Kittitelj

Prekopiran enterijer Golfa 8.

moron

Kod Golfa 8 se „na točkiće“ podešava temperatura klimatizacije?
„Na točkić“ podešavaš jačinu zvuka ?
Ovde se i na volanu vide klasične „mehaničke“ komande-prekidači za razne funkcije (kao i do sada ), kao što se to vidi i na armaturi levo od volana.
Sve što se i prednjem smislu vidi na ovoj fotografiji je „klasika“, koja se vidi i na sadašnjim modelima Honde i to je sušta suprotnost od rešenja koja su primenjena kod Golfa 8.