1. Home
  2. Vesti
  3. Mark Veber: „Porsche 911 GT2 RS postigao 336 km/h na Nirburgringu“ (video)
Mark Veber: „Porsche 911 GT2 RS postigao 336 km/h na Nirburgringu“ (video)
0

Mark Veber: „Porsche 911 GT2 RS postigao 336 km/h na Nirburgringu“ (video)

185
0
Podelite sa prijateljima:

Da li se to nazire novi rekorder Nirburgringa?

Porsche 911 GT2 RS je napravljen pre svega za jednu stvar, a to je da bude superbrz na stazi. Pogonjen je 3,8-litarskim twin-turbo bokserom sa 700 ks. Sprint do stotke obavlja za samo 2,8 sekundi. Glasine kažu da može da obavi krug na Nordšllajfeu za ispod sedam minuta.

Po Marku Veberu, 911 GT2 RS je uspeo da postigne brzinu od čak 336 km/h na Nirbrugringu. Ukoliko je to tačno, reč je o najvećoj zabeleženoj maksimalnoj brzini ikada postignutoj na „zelenom paklu“. To takođe znači da je aktuelni rekorder, Huracan Performante, nadmašen za više od 30 km/h (304 km/h).

Sa takvom brzinom, GT2 bi lagano mogao da sruši aktuelni rekord.  Čovek koji stoji iza Porsche GT programa, Frank-Štefen Valizer, je rekao: „Ovo je sedma generacija 911-ice. Sve se vrti oko „sedmica“… Sa 700 ks, videćemo da li može ispod 7 minuta. Dajte nam malo vremena da to proverimo.“

Sa vremenom od 6 minuta, 52 sekunde, Huracan Performante trenutno drži rekord na Nordšlajfeu, nadmašivši vreme Porsche 918 Spydera (6:57).

Mada su iz Porschea još ranije rekli da ih „ne mare“ za vremena na Nirburgringu, nešto im baš i ne verujemo…

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments