1. Home
  2. Vesti
  3. DS 9 neće imati karavansko izdanje
DS 9 neće imati karavansko izdanje
7

DS 9 neće imati karavansko izdanje

1.91K
7
Podelite sa prijateljima:

Francuska premijum marka nudiće DS 9 isključivo kao sedan. 

Šef DS-a za Veliku Britaniju, Džuls Tilston, izjavio je da ovaj brend nema nameru da ponudi karavansko izdanje modela DS 9. „To je automobil iz E segmenta i smešten je na produženoj EMP2 platformi. Nije u klasi u kojoj se očekuje karavanska varijanta“, kazao je Tilston.

On izgleda nije najbolje upućen u dešavanja u evropskoj automobilskoj industriji, jer svi nemački rivali DS 9 nude upravo i karavanske verzije svojih modela, počevši od A6, preko E klase do Serije 5. No, ovo ne bi trebalo da predstavlja bilo kakvo iznenađenje.

Treba imati u vidu da je DS 9 zamišljen kao automobil pre svega skrojen po kineskom ukusu, gde se naročito cene dugačke limuzine, dok su karavani gotovo izumrli na tom tržištu. Uostalom, ovaj francuski model će se i proizvoditi upravo u Kini, odakle će se slati na druga tržišta. Dakle, prioritet je sasvim jasan.

DS je video priliku za uspeh u Kini i tamo će se i fokusirati, dok su potrebe evropskih kupaca kod ovog modela na drugom mestu. Jasno je da postoji prostor za karavansko izdanje, no sigurno je da se DS neće predomisliti.

Uostalom, moguće je da ne žele da plasiraju karavan zbog drugih razloga. DS već dugo govori o daljem proširenju portfolija, pa je posle sedana u E segmentu sasvim logično da ponude i SUV u istoj klasi. Tada bi eventualni karavan mogao „ukrasti“ ponekog kupca od potencijalnog SUV modela, što nije naročito poželjna situacija.

U bliskoj budućnosti, DS će zajedno sa Alfa Romeo i Lancijom činiti posebnu premijum grupaciju brendova u okviru Stellantisa, te se očekuje i veća sinergija sa ovim brendovima.

AutoRepublika 

(1909)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta.

Sasa

Al sa alfom i lancijom. Sve propaliteti.

Balkanboj

“To je automobil iz E segmenta i smešten je na produženoj EMP2 platformi. Nije u klasi u kojoj se očekuje karavanska varijanta”

A nemački trio Merc E, Audi A6 i BMW 5 u karavanskim varijantama gledaju i ne veruju kakva glupost je izrečena. Apsolutni vladari E segmenta. I u karavanskim varijantama.

Naravno da niko ne želi dati toliko para za produženi Pežo 308 obučen u DS odelo.

BB

Naravno da žele da daju tolike pare, ali u Kini 😜. Ili u prevodu: ma ko j…. Evropu…🤣

Zsphere

Bas tako

Milan

A i sta ce mu?

BB

U Evropi više ne nude veće modele, već manjim podignu cijenu… 😂🤣😂🤣