1. Home
  2. Vesti
  3. Golf tek sada stiže u Rusiju i to po višoj ceni od Audija A3!
Golf tek sada stiže u Rusiju i to po višoj ceni od Audija A3!
0

Golf tek sada stiže u Rusiju i to po višoj ceni od Audija A3!

314
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Golf osme generacije je svetu predstavljen 2019. godine, a već smo duboko zagazili u 2021. Podsećamo jer je prilično neobično da kultni novitet biva premijerno plasiran na tako važno tržište (ako je uopšte i dalje važno), s velikim kašnjenjem.

Kako bilo, danas je u lokalnim medijima najavljeno otvaranje knjiga porudžbina nemačkog heča koji će u Rusiju biti dopreman direktno iz Nemačke pa je paleta modela i dostupnih modifikacija oskudna, uz istovremeno, hajde da kažemo nežno, neskromnu cenu. Dakle, braća Rusi će biti u prilici da naruče heč s petoro vrata, samo s prednjim pogonskim točkovima, ali i bez mogućnosti da dobiju modifikaciju pokretanu atmosferskim motorom.

Osnovni Volkswagen Golf za Rusiju nosi nalepnicu 1.4 TSI, iza koje se skriva četvorocilindarski turbobenzinac sa 150 konjskih snaga. Menjač je automatski osmostepeni, dok je paket opreme bogat i nosi naziv Exclusive.

U specifikacije opreme su uključene sledeće stavke: šest vazdušnih jastuka, virtuelna instrumentacija, multimedijani sistem s ekranom koji po dijagonali meri 8,25 inča, trozonska klimatizacija, elektropokretano sedište vozača, grejani obruč upravljača, kao i sva sedišta, kamera za pomoć pri vožnji unazad… To nije sve, jer spisak dopunjuju i senzori za uključivanje farova i brisača za kišu, matriks tehnologiju rasvete napred, otvaranje vozila bez ključa, električnu parkirnu kočnicu i točkove koji uključuju felne od 17 inča.

Maksimalna brzina dostiže 216 km/h, a do „stotke“ će potrajati 8,5 sekundi, ako stisnete „gas do daske“, a pre toga vozilo miruje.

Pored ove varijante, pomenuta braća mogu da poruče i primerak s veoma seksi oznakom GTI. Taj model pokreće turbobenzinski četvorocilindarski motor 2.0 TSI. Razmeće se sa 245 konjskih snaga koje se na točkove usmeravaju zahvaljujući menjaču sa sedam stepeni prenosa. U pitanju je čuveni automatik DSG, dok priču o adrenalinu upotpunjuje i elektronski kontrolisana funkcija zaključavanja diferencijala.

Ovako skockan nemački heč je značajno ubedljiviji od uvodnog, pa ubrzava „iz mesta do stotke“ za 6,4 sekundi, dok je najviša brzina ograničena na 250 km/h. Neki priprosti mangupi su preformulisali ovo „iz mesta do stotke“ u „iz mest do (znate već čega)“. Kako bilo, ovde od opreme imamo i sportska sedišta napred i prepoznatljivo dezeniranu tkaninu za presvlaku istih, ali je u ostalim pojedinostima, lista opcionala kopija sadržaja paketa Exclusive.

Cene su: 28.330 evra za varijantu 1.4 TSI, odnosno 34.220 evra za GTI Golfa.

Pobrojane konfiguracije nisu konačne, odnosno mogu se dopunjavati s liste opcionala, pa tako paket „Navigacija“ s ekranom od 10 inča i muzičkim uređajem Harman & Kardon, kao i elektronskim pomagalima staje dodatnih 1.420 evra, dok panoramski krov košta 775 evra. Kožni enterijer i s elektropokretanim i grejanim sedištima na verziji GTI valja doplatiti 840 evra.

Pazite ovo! Osnovna boja je bela, dok se za ostale iska doplata u rasponu od 90 do 490 evra.

Pikanteriju iz naslova ostavismo za kraj. Dakle, premijum heč Audi A3 Sportback pogonjen istim motorom 1.4 TSI  sa 150 konjskih snaga, čak je i jeftiniji od ovog identično opremljenog Volkswagena Golfa, pa se nudi po ceni od 27.570 evra, na koji način je pristupačniji za više od 800 evra. Kad smo već tu, poređenja radi, da navedemo i da se tamo Mercedes A klase nudi za 28.350 evra (bezmalo „u dinar k’o Golf“, dok se za Kiju Ceed s 1,4-litarskim turbo motorom i 140 konjskih snaga, tamo traži 19.490 evra.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments