1. Home
  2. Vesti
  3. Audi e-tron – proizvedeno više od 100.000 jedinica
Audi e-tron – proizvedeno više od 100.000 jedinica
0

Audi e-tron – proizvedeno više od 100.000 jedinica

184
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je brzo stigao da lepog jubileja. 

Prodaja električnih automobila u Evropi raste munjevitom brzinom, što se odmah odražava i na proizvodnju istih. Nemačka marka saopštila je da je juče iz njene fabrike u Briselu izašao 100.000-ti primerak modela e-tron.

Vrlo lepo dostignuće, jer se ipak radi o skupocenom električnom vozilu koje je zaista i kratko na tržištu. Audi je prve jedinice e-trona dostavio u maju 2019. godine što u prevodu znači da im je bilo potrebno manje od dve godine da stignu do 100.000 registracija. Nemci ističu da je glavno tržište za e-tron Norveška, ali da je ubeležena dobra prodaja i u Nemačkoj, Nizozemskoj…

Jubilarni primerak je e-tron Sportback 55 S-line Quattro u Daytona zelenoj boji. Kupac je lociran u Belgiji i njegov ljubimac biće isporučen novom vlasniku u narednim nedeljama.

Volker Džerman, šef Audijeve fabrike u Briselu, iskoristio je priliku da se zahvali zaposlenima u tom pogonu na njihovoj posvećenosti i predanosti radu. „Moram da iskažem zahvalnost svima koji su doprineli ovom uspehu. Zahvaljujući posvećenosti radnika elektrifikacija Audija je krenula dobrim putem“, rekao je Džerman.

Uprkos velikoj krizi koju je pandemija korona virusa napravila na globalnom nivou i pogotovo u Evropi, Audijev e-tron je i prošle godine ubeležio odlične prodajne rezultate. Tokom 2020. godine brend sa četiri prstena je dostavio 47.324 automobila, uz rast prodaje od čak 79,8%!

AutoRepublika 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments