1. Home
  2. Vesti
  3. Renault prikazao kabinu Talianta, blizanca Dacije Logan
Renault prikazao kabinu Talianta, blizanca Dacije Logan
0

Renault prikazao kabinu Talianta, blizanca Dacije Logan

326
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što smo svedočili prvim najavama, Renault je predstavio nove pojedinosti u vezi veoma pristupačnog sedana Taliant, koji bi trebalo da zameni model Logan. Turska ispostava Renaulta je objavila fotografije putničke kabine noviteta, uz navođenje i tačnih gabarita Talianta. Veoma je verovatno da će i naslednik Renaulta Logana na prostorima izgledati bezmalo ili potpuno isto, na evropskom tržištu gde se ovi modeli nude pod simbolima francuske marke, kao što je to slučaj i u Turskoj.

Enterijer turskog Renaulta Talianta je prilagođen obrascima nove Dacije Logan, ali se ipak u neki detaljima i razlikuju. Na primer, bazični Taliant zadržava tradicionalni ručicu parkirne kočnice, dok sve evropske verzije Logana nude elektromehaničko rešenje „ručne kočnice“.

Promenjeni su takođe i unutrašnji paneli vrata kao i stil obruča upravljača, pri čemu su otvori za vazduh izmenjenog oblika. Ekrani koji su služili za praćenje postavki klima uređaja su uklonjeni. Međutim, informativno-zabavni sistem nije učinjen manje kompleksnim zarad uštede, pa tako Taliant zadržava tablet koji po dijagonali nudi 8 inča i koji pruža podršku za korisnike aplikacije Apple CarPlay. Tu je i priključak ua USB na koji se može priključiti pametni telefon.

Fotografije spoljašnosti noviteta su objavljene pre okok mesec dana, ali ove nove daju uvid i u „punjenje“ farova, koje ipak neće biti u punoj LED tehnologiji, iako su evropske verzije Logana i Sandera napustile ideju halogene rasvete. Uprkos činjenici da se karoserije Talianta i Logana razlikuju, dimenzije sedana korespondiraju, što se kaže „u milinku“.

Turkska divizija Renaulta će izvestiti o paleti mehaničkih rešenja na koju će se oslanjati sedan Taliant. Zna se da će se novajlija razvesti od (pra)stare platforme B0 i da će usvojiti modernu arhitekturu CMF-B. Na najprestižnijim verzijama će petostepeni ručni menjač zameniti onaj s jednim stepenom prenosa više, dok smo pribavili i potvrdu da će se u gami naći i modifikacija sa samo dve papučice. To stoga što se sprema Taliant s menjačem komercijalne oznake X-Tronic CVT.

Prodaja Renaulta Talianta na teritoriji nekadašnjeg Otomanskog carstva počinje na leto pa će i sve pojedinosti u vezi jeftinog Francuza biti nužno poznate do kraja narednog meseca. Zatim će novajlija biti upućen i na brazilsko tržište , pošto je ovaj sedan već bio subjekt zaštite u zavodu za protekciju intelektualne svojine Južne Amerike.

AutoRepublika

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments