1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla već ima 800 superpunjača u Francuskoj
Tesla već ima 800 superpunjača u Francuskoj
2

Tesla već ima 800 superpunjača u Francuskoj

172
2
Podelite sa prijateljima:

Lep jubilej za američkog proizvođača električnih automobila. 

Jedna od najvećih vrlina Teslinih vozila jeste pristup odličnoj mreži superpunjača koja se svakim danom sve veća, kako u Evropi, tako i u ostalim delovima sveta. Tesla je nedavno postavio 800-ti terminal za punjenje u Francuskoj koji se nalaze na nekih 90 lokacija. Prvi superpunjač kompanije Ilona Maska u ovoj zemlji instaliran je 2013. godine. Ipak, u Evropi je prvi superpunjač postavljen u Norveškoj, takođe 2013. godine.

Mreža Teslinih superpunjača brzo raste na Starom kontinentu. Sada je dostupno gotovo 6.000 terminala za priključak vozila na oko 600 stanica u 27 evropskih zemalja. Naravno, najveća koncentracija superpunjača je u Zapadnoj Evropi, ali američka marka namerava da u narednim godinama značajno uveća prisustvo terminala u ostatku Evrope, pre svega na istoku i jugu.

Problem sa nedostatkom adekvatnih punjača je sve izraženiji sa jačanjem prodaje EV modela. Na Zapadu se mahom žale na opšti haos koja vlada u ovom segmentu. Mnogo raznih punjača sa različitim sistemima naplate i cenom po kWh, uz to veliki je broj onih koji su pokvareni odnosno van upotrebe, što dodatno otežava i onako lošu sliku javnosti o mreži javnih punjača.

Vlasnici Teslinih automobila za sada izbegavaju takve glavobolje jer je mreža superpunjača rezervisana samo za vozila tog brenda.

AutoRepublika 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„600 stanica u 27 evropskih zemalja“

U proseku, samo po 22 lokacije po jednoj evropskoj državi za punjenje Tesle. Baš dobar rezultat, „ali, do moga …“

Matori

Baš htedoh pitati da li je greška u naslovu.