1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo planira novi uvodni model
Alfa Romeo planira novi uvodni model
0

Alfa Romeo planira novi uvodni model

578
0
Podelite sa prijateljima:

Šefica Alfa Romea za Evropu, Roberta Zerbi, otkrila je da ta marka planira novi uvodni model, koji će biti pozicioniran ispod Giuliette. 

Alfa je poslala maleni Mito u istoriju, te se postavlja pitanje ko će doći na njegovo mesto. U petogodišnjem planu za ovaj brend predstavljenom prošle godine nema naznaka za model u B segmentu, ali nakon poslednjih izjava Zerbijeve, da se naslutiti drugačije.

„Razmatramo sve opcije. Gledamo šta imamo u segmentu iznad B, i kako nam to može pomoći u budućnosti“, rekao je šefica Alfe u Evropi. Zerbi dodaje da bez novog uvodnog modela ne mogu dostići svoj cilj od 400.000 prodatih automobila na godišnjem nivou. „Ne mislim na novi Mito, ali verujem da nam treba njegova adekvatna zamena.“

Strani mediji nagađuju da će novi uvodni automobil u gamu Alfe biti ili hedžbek B segmenta, ili krosover sličnih gabarita. Ipak, nekako se čini logičnije da se Alfa Romeo prikloni krosoveru. Pre svega zbog velike popularnosti ove klase, ali i zbog činjenice da je sa predstavljenim Tonaleom Alfa pobrala lovorike u Ženevi.

Osim toga, italijanska marka kroz FCA alijansu ima pristup znanju i tehnologiji Jeepa u ovom segmentu, što se itekako može iskoristiti za stvaranje atraktivnog SUV-a.

Iako u znatno boljem stanju nego ranije, Alfa Romeo se i dalje „bori za vazduh“. Trenutno ova marka proda oko 150.000 vozila na godišnjem nivou, što je daleko od željenih 400.000, a još dalje od planiranih pola miliona Serđa Markionea. Možda će manji SUV doneti neophodan komercijalni uspeh i pogurati Alfu u finansijskom smislu.

AutoRepublika 

(578)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments