1. Home
  2. Vesti
  3. Harvi Vajnstin tuži Stellantis
Harvi Vajnstin tuži Stellantis
0

Harvi Vajnstin tuži Stellantis

939
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko godina od kada je nekada slavni filmski producent Harvi Vajnstin osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 23 godine zbog silovanja. Provešće verovatno ostatak svog života u zatvorskoj ćeliji pošto je već ušao u osmu deceniju života, ali ga mi to ne sprečava da i dalje aktivno bude predmet pisanja medija. Ovih dana su svi automobilski mediji preneli vest da Vajnstin tuži Stellantis, i da traži odštetu u iznosu od pet miliona dolara jer je navodno jedan američki terenac, krivac zbog kog nekadašnji producent ima svakodnene bolove.


Sve je započelo u avgustu 2019. godine kada je Vajnstin učestvovao u saobraćajnoj nesreći u blizini Njujorka dok je bio za volanom nepoznatog modela Jeepa. U zvaničnom saopštenju se navodi da je američki proizvođač vozila sponzorisao jedan od Vajnstinovih filmova i samim tim je producent bio dužan da javno vozi njegove modele.

Ne navodi se o kom konkretnom vozilu je reč, a mnogobrojni mediji navode da je tu bio u pitanju krosover Grand Cherokee. Vajnstin tvrdi da je ispred njega iznenada istrčao jelen u gradu Bedford, koji je udaljen oko 65 kilometara od Njujorka, a u želji da izbegne sudar, producent je naglo skrenuo. Kaže da su Jeepove kočnice otkazale u tom momentu, i da je završio na krovu.

Vajnstin zatim priča da je koristio bezbednosni pojas, ali da ga je sudar ipak delimično paralizovao i dan-danas ima svakodnevne bolove. Tokom spomenutog suđenja za brojna silovanja je viđen dosta puta kako hoda uz pomoć malih invalidskih kolica, a mediji su tvrdili da je samo reč o taktici da od porote izvuče kakvu empatiju, i da prizove primisli u njihovim glavama, da je on samo nemoćni starac.

Međutim, njegovi advokati sada tvrde da to nije slučaj i da Vajnstin zaista mora da hoda uz pomoć kolica zbog spomenutog sudara za volanom Jeepa. Takođe se navodi da je imao operaciju na leđima pre tri godine, i da ona nije dala željene rezultate.

Iako je Jeep tada bio deo koporacije Fiat-Chrysler, danas posluje unutar velikog Stellantisa pa je tužba zapravo otišla na adresu sedišta firme u Amsterdamu. Čelnici kompanije se još uvek nisu oglašavali povodom ovog incidenta.

AutoRepublika

(939)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments