1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla objavio detalje o Model S Plaid, do 100 km/h ubrzava za manje od 2 sekunde!
Tesla objavio detalje o Model S Plaid, do 100 km/h ubrzava za manje od 2 sekunde!
11

Tesla objavio detalje o Model S Plaid, do 100 km/h ubrzava za manje od 2 sekunde!

1.55K
11
Podelite sa prijateljima:

Taman kada neko pomisli da rivali počinju da pristižu Teslu, bar na polju performansi, američka marka ih sve suptilno negira. 

Konfigurator Modela S za američko tržište sada nudi detalje i o najnovijoj varijanti – odnosno Plaid izdanju. Model S Plaid raspolaže sa tri elektromotora i fantastičnim performansama.

Ubrzanje do 60 milja na čas (96 km/h), obavlja se za manje od 2 s! Osim toga, navodi se da je maksimalna brzina 320 km/h, dok je autonomija kretanja veća od neverovatnih 836 km!

Brojke koje gotovo da izazivaju nevericu. Tesla ističe i da je Model S Plaid trenutno serijski automobil sa najboljim ubrzanjem do 60 mph, kao i da drže prvo mesto u sprintu na četvrt milje (potrebno vreme je manje od 9 s)! Američki brend tvrdi da nova verzija sedana raspolaže sa više od 1.100 ks.

Ilon Mask je nedavno otkrio da je Model S Plaid postavio novi rekord na stazi Laguna Seca uz vreme od 1 minuta i 30,3 sekunde. Podsetimo, ovaj automobil bio je na toj stazi i u septembru prošle godine kada je ostvario vreme od 1 minuta i 36,55 sekundi. Dakle, jasno je koliki je napredak ostvaren u prethodnih godinu dana.

Model S Plaid boravio je prošle godine i na Nirburgringu, ali nikada nismo dobili zvaničnu potvrdu o potencijalnom rekordu ili vremenu brzog kruga. Moguće je da Tesla „čuva“ ove podatke za kasnije, kako bi dodatno ispromovisali novo izdanje Modela S.

Ono na šta treba posebno obratiti pažnju, osim ubitačnih performansi jeste ogromna autonomija. Domet Modela S Plaid je veći od 836 km, čime se rešava anksioznost u vezi sa autonomijom kretanja.

Američka marka još nije dala fotografije nove varijante svoje limuzinske perjanice, ali su poznate cene za američko tržište. Početna cena iznosi 139.990 dolara, a prvi primerci trebalo bi da stignu do svojih novih vlasnika krajem naredne godine.

AutoRepublika 

(1550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sa tehničke strane rezultati su impresivni (gotovo da ga Don poželi 🙂 ), ali sa praktične: čemu sve to?

Djordje Pesic

U pravu si. Ovakve besne performanse su samo za trkacke staze. Ovakva autonomija (ako je realna) je vec dobra stvar. I cena je „dobra“

da11

Problem je sto na trkackim stazama se ne moze mjeriti ni sa upola slabijim automobilima jer je preteska.

BojanNeki
Izmenjeno 3 godine pre od strane BojanNeki
Don

😃😃😃

moron

Ovo bi meni valjalo kao ozeblom sunce … Taman ima i autonomiju i perfomanse da mogu da stignem od BG do FG i nazad …

TNT

Šta reći sem BRAVO – ovo jedva čekam da probam. Naravno, najviše me zanima koliki je stvarno domet pri brzinama od 180-250, kao i koliko vremena treba za dopunu koja omogućava da sledeći „stint” pri tim brzinama traje barem dva-tri sata.

BB

Za te brzine se kupuje avion

BojanNeki

Očekivao sam da će biti više prenesenih vesti sa „Tesla Battery Day“ događaja iz jedne od najvrednijih automobilskih kopmanija na svetu pa sam sačekao sa komentarisanjem. Ukratko Tesla je najavila da će pravljenjem svoje baterije (4680) od nule, svojim revolucionarnim procesima izdvajanja metala, proizvodnim procesima i novim načinom pakovanja baterija u pod vozila smanjujući težinu uspeti da za tri godine spuste cenu baterija za preko 50% i da povećaju domet za preko 50% i sl. U prevodu kako Tesla bude rešavala nabrojane stavke tj ciljeve tako će rasti i domet. Od 1000 km model S deli samo 105 milja (168km)… Pročitaj više »

BojanNeki

comment image

BojanNeki

Ovo sa slajda nisu prepoznali na Wall street-u te su akcije malo pale što bi značio poziv za ulaganje onima koji imaju višak novca.
Inače mislim da su većina proizvođača baterija i verovatno mnogi proizvođači automobila, i mnogi u lancu, sada u nekoj vrsti panike.