1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Nekada sklapali Moskvič sada rade delove za Ferrari, Lamborghini i Mercedes
Nekada sklapali Moskvič sada rade delove za Ferrari, Lamborghini i Mercedes

Nekada sklapali Moskvič sada rade delove za Ferrari, Lamborghini i Mercedes

449
0
Podelite sa prijateljima:

Technopolis Moskva, smešten u jugoistočnom delu moskovske regije, teritoriji gde je nekada funkcionisala fabrika AZLK, je pokrenuo proizvodnju delova od kompozitnih materijala za vozila marki Ferrari, Lamborghini i Mercedes-Benz. Proizvodi koji će biti izrađeni u ruskim pogonima će se koristiti za potrebe tjuninga.

Za razvoj i promociju novih delova će biti zaduženi inženjeri društva NPO Composite, koji su specijalizovani za komercijalizaciju modernih materijala. Novi proizvodi uključuju komponente za karoseriju i putničku kabinu, i izrađeni su od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFPR). Biće montirani na vozila iz game Ferrarija, ali i Lamborghinija i Mercedes-Benza. Kompozitni delovi su namenjeni aplikaciji na tjuniranim automobilima i neće biti upotrebljavani na standardnim verzijama pomenutih automobila iz Italije i Nemačke.

Ruska kompanija će zahvaljujući upotrebi moderne tehnologije odbacivati proizvode od lakih materijala jednakog kvaliteta onima koje nude vodeće kompanije iz sveta snabdevača automobilske industrije. Više od polovine proizvodnog miksa ruske fabrike će se isporučivati na adrese autorizovanih dilera. Ovakva praksa će omogućiti lokalizaciju proizvodnje i zaobilaženje uvoznih rešenja, pa će tako ruski kupci globalnih marki biti u prilici da pazare domaće dodatke.

Oko 40% proizvoda utemeljenih na korišćenju ugljeničnih vlakana će biti predmet izvoza, mada još uvek nema zvaničnih informacija o tome koji će to konkretno artikli biti.

AutoRepublika

(449)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments