1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Manhartov Golf R nudi 450 konjskih snaga! (GALERIJA)
Manhartov Golf R nudi 450 konjskih snaga! (GALERIJA)
0

Manhartov Golf R nudi 450 konjskih snaga! (GALERIJA)

742
0
Podelite sa prijateljima:

Tjuning kuća Manhart predstavila je svoj model RS450, zasnovan na Golfu R. 

I dok polako čekamo da Golf osme generacije dobije svoje performantno R izdanje, tjuneri vredno rade na modelima sada već prethodne generacije. Tako je Manhart dao svoju viziju na temu nemačkog hot heča.

Tjunirani Golf R razvija iz dvolitarskog turbo četvorocilindarskog agregata čak 450 ks i 500 Nm! Osim što je remapirana centralna kompjuterska jedinica, postavljena je i nova turbina, kao i usisnik od ugljeničnih vlakana.

Manhart nije dao nikakve podatke o performansama prerađenog automobila, ali nema sumnje da su one bolje nego kod fabričkog modela, jer je snaga motora značajno uvećana.

Iako to nije običaj, tjunerska kuća zadržala je osnovne forme Golfa R u vizuelnom smislu, sa minimalnim promenama. Od izmena momentalno se primeti mali prednji spojler, kao i novi točkovi.

Nedavno se na internetu pojavila informacija da je svojevremeno Volkswagen želeo da Golf R koristi 2,5-litarski motor poreklom iz Audija, ali da čelnici marke sa četiri prstena to nisu dozvolili. Ipak, Manhartov model sa ovakvom snagom sigurno se može nadmetati sa Audijevim RS3.

AutoRepublika 

(742)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments