1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai demantovao da model Veloster odlazi u penziju
Hyundai demantovao da model Veloster odlazi u penziju
0

Hyundai demantovao da model Veloster odlazi u penziju

161
0
Podelite sa prijateljima:

Malo je reći da je Hyundai Veloster jedan od onih automobila koji je kao čardak, to jest „ni na nebu ni za zemlji“. Sada je već u drugoj generaciji i privlači različita mišljenja zahvaljujući svom unikatnom stilu gde vozačeva strana nudi samo jedna vrata, a suvozačeva pak (normalnih) dvoje, pa ga mnogi kritikuju zbog toga, ali istovremeno postoje i oni koji hvale korejsku firmu što je pokušala nešto novo, nešto što ranije nije viđeno u automobilskoj industriji.

Prethodnih dana se na internetu pojavila priča da je Hyundai spreman da povuče Veloster sa američkog tržišta. Ova država je jedna od retkih u svetu gde heč konfiguracija, nikada nije privukla pažnju kupaca već su tradicionalne limuzine uvek bile popularnije.

Mnogi mediji su preneli vest da ako Veloster uopšte preživi, onda će pratiti potez Volkswagena GTI i ponuditi samo one verzije visokih performansi. Hyundai je brzo demantovao takve priče i rekao da će heč nastaviti da pruža tri motora, mada će broj paketa po pitanju opreme biti nešto kraći.

U 2021. godini, izbor se svodio na 2.0, 2.0 Premium, Turbo R-Spec, Turbo i N. Najviše pažnje naravno privlači ovaj zadnji koji podrazumeva ugrađeni 2,0-litarski turbobenzinac sa 275 konjskih snaga, što je dovoljno za ubrzanje od nule do 100 km/h za 5,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Međutim, takvo zadovoljstvo nikako nije jeftino i za njega je potrebno izdvojiti 33.255 dolara za model sa manuelnim menjačem, odnosno 1.500 „zelembaća“ više, ako se kupac odluči za automatski menjač. Ostatak ponude „preko bare“ se zasniva i na 2,0-litarskom atmosfercu (147 ks) i 1,6-litarskom turbobenzincu (201 ks), a bazna cena iznosi samo 19.905 dolara.


Teško je reći koji paket opreme neće biti dostupan u 2022. godini, pošto ih zapravo i nema preterano mnogo, ali neće nas iznenaditi ako svaki motor bude rezervisan samo sa identičnom opremom i bez opcija, baš kao što je slučaj trenutno sa N-om.

Prodaja Velostera, koja je inače dostigla vrhunac pre devet godina kada je pronašao 34.862 uglavnom zadovoljne mušterije, je prošle godine pala na samo 7.591 jedinica. Verovatno će jednog dana doći period kada će Veloster zaista biti penzionisan ili zamenjen još jednim krosoverom, a tada će svet izgubiti zaista unikantni model.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments