1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan Turbo ostvario autonomiju mnogo veću od nominalne
Porsche Taycan Turbo ostvario autonomiju mnogo veću od nominalne
0

Porsche Taycan Turbo ostvario autonomiju mnogo veću od nominalne

422
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je reč o dugoprugaškoj vožnji, možete preći poprilično više od nominalnih 324 kilometara EPA-e.

Ekipa InsideEVs je imala priliku da provoza Porsche Taycan Turbo od Atlante u Džordžiji do Dejtone Bič na Floridi. Električni sedan je bez problema probio limit koji je odredila Agencija za zaštitu životne sredine (324 kilometra). Na distanci koja je otprilike dugačka 702 kilometra, Porsche je uspeo da prevali 399 kilometara po punjenju.

Da pojasnimo, Taycan Turbo nikada nije pokrio tu distancu između dva punjenja tokom putovanja. S obzirom da je Porsche organizovao vožnju, kompanija je takođe odredila stajanje na Elektrify America stanicama za punjenja. Međutim, pisad, Tom Molouni je precizno beležio podatke vezane za nivo punjenja, pređenu kilometražu, kao i osale podatke. On je zatim uradio kalkulacije u vezi s kilometrima pokrivenim od strane jednog kilovat časa. Koristeći ove informacije, moguće je odrediti potencijalno maksimalnu autonomiju.

Molouni i njegov suvozač, obratili su pažnju na to da Taycan voze kao što bi ga vozila normalna osoba. „Mislim, držali smo se toka saobraćaja, ne forsirajući previše, a svakako nismo jurcali“, napisao je on u InsideEVs priči. Stvari nisu bile u potpunosti ružičaste jer kako su se vozači približavali Dejtona Biču, par puta su poterali vozilo preko 160 km/h. Čak je došlo do jedne trke ubrzanja „na brzaka“ s Tesla Modelom 3.

Takođe, uslovi tokom vožnje nisu bili idealni za elektromobil. Prvi deo puta je bio pod kišom i 4-5 stepeni Celzijusa. Sledeći dan je započeo s minusom. Finalna sekcija je konačno ušla u temperaturnu oblast od petnaestak stepeni Celzijusa.

AutoRepublika

(422)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments