1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mercedes-Benz Sprinter transformisan u vozilo šlep-službe Formule 1
Mercedes-Benz Sprinter transformisan u vozilo šlep-službe Formule 1

Mercedes-Benz Sprinter transformisan u vozilo šlep-službe Formule 1

2.97K
0
Podelite sa prijateljima:

Poznata tjunerska kuća iz Poljske, Kegger je predstavio neobično šlep vozilo, omaleni kamion koji je očigledno inspirisan stilom koji neguju bolidi iz serije Formule 1. Za osnovu je uzet minivan Mercedes-Benz Sprinter koji je inače prethodne godine proslavio četvrt veka postojanja.

Poljaci su u čast ovog jubileja pod svoje uzeli simboličkih 25 primeraka Sprintera i od njih napravili 125 hiljada evra po komadu vredne primerke iz serije Sprinter Petronas Edition.

Karoserija brutalnog šlep-kamiona je ofarbana u boje tima Formule 1 s nazivom Mercedes-AMG Petronas F1. To su crna i siva s kontrastnim akcentima tirkizne boje.

Sprinter je u postupku transformacije dobio novi prednji branik s uvećanim usisnicima za vazduh, bočnim suknjicama i zatamnjenom rešetkom hladnjaka. Utisak dopunjuju i naplaci od lake legure koji u prečniku nude 18 inča. Treba naglasiti da karoseriju krase i nalepnice s čuvena tri slova „AMG“, ali tim iz tog odeljenja nije saučestvovao u razvoju konkretne ograničene serije Sprintera.

Enterijer je neočekivano komforan za šlep-kamion, ali jeste divan na Mercedesov način, Velike površine su obložene alkantarom što se može zapaziti na centralnoj konzoli, sedištima i panelima montiranim s unutrašnje strane vrata. Oprema uključuje veliki ekran za praćenje sadržaja koje nudi multimedijalni sistem, odnosno celokupni kompleks koji uključuje i muzički uređaj s pojačalom.

Sprinter Petronas Edition je utemeljen na najsnažnijoj varijanti Sprintera koja se uopšte i nudi u Evropi. Pokreće ga trolitarski turbodizel sa šest cilindara konfigurisanih u obliku slova V. Taj motor isporučuje 190 konjskih snaga i 440 Nm najvišeg obrtnog momenta. Pogonski točkovi su iza vozača i do njih se snaga doprema putem sedmostepenog automatskog menjača.

Jedinstveno za tjunirane šlep-kamione sa oznakama Sprintera jeste to što je instaliran sistem vazdušnog ogibljenja.

Da ostanemo u temi i na kraju navedemo da je prošle godine, američka kompanija Benchmark Vehicles lansirala kamper Leithaus. Uprkos ceni od celih 275 hiljada američkih dolara, na ovaj kamper se čekalo i po godinu dana na isporuku.

AutoRepublika

(2965)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments