1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Najbrži SUV na svetu – Jaguar F-Pace u Listerovoj verziji (VIDEO)
Najbrži SUV na svetu – Jaguar F-Pace u Listerovoj verziji (VIDEO)

Najbrži SUV na svetu – Jaguar F-Pace u Listerovoj verziji (VIDEO)

453
0
Podelite sa prijateljima:

Zvuči „zlokobno“, zar ne?

Lister Motor Company je reputaciju stekao sredinom 20 veka kroz učešće u auto-moto sportu. Vlasnici su se menjali nekoliko puta od osnivanja 1954., a trenutno se firma bavi modifikacijom Jaguarovih modela i nastavkom proizvodnje Listerovih primeraka u čast bogate istorije. Pre gotovo dve godine, kompanija je najavila LFP, tjunirani Jaguar F-Pace (test regularnog modela možete pročitati OVDE), a sada je na globalnu mrežu pristigao „tizer“ u vidu Lister Stealtha, najavljenog kao „najbržeg svetskog SUV-a“.

Takođe, po prvi put možemo da oslušnemo režeći, kompresorski 5,0-litarski V8, koji zaista zvuči preteće (i uzbudljivo). Ne znamo šta je Lister konkretno uradio s Jaguarovom pogonskom jedinicom, ali ono što znamo je da ona isporučuje 684 ks. Proizvodna serija je ograničena na samo 250 primeraka, od kojih će svaki moći da dostigne 322 km/h, a samim tim zaraditi naslov „najbržeg SUV-a na svetu“, što je prilično smela etieketa, ali s obzirom na to da je kompanija izdala info da sprint do stotke traje tek nešto više od 3,5 sekunde, onda možda imamo razloga da joj verujemo.

Tizer video ne pruža neki detaljniji uvid, mada možemo da vidimo agresivniju karoseriju od uobičajene. To se odnosi na „anfas“, kao i zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana, koji obuhvata kvartet završetaka izduvnih cevi. Tu je i gomila Lister oznaka, na naslonima za glavu, pragovima, dok bedž počiva na masci hladnjaka i čepovima naplataka, čisto da bi se znalo o čemu je reč.

Kada će započeti prve isporuke kupcima, za sada niej poznato, ali po šefu kompanije, Lorensu Vitakeru, čeka se završetak pandemije da bi se obavila prikladna premijera.

AutoRepublika

(453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments