1. Home
  2. Prezentacije
  3. Genesis X kao kupe iz snova!
Genesis X kao kupe iz snova!
0

Genesis X kao kupe iz snova!

348
0
Podelite sa prijateljima:

Moć navike je čudo živo, ali ovaj put nas vodi na krivi trag. Naime, za promenu, oznaka „X“ ne indikuje nikakav krosover. Naprotiv, u ovom slučaju se radi o predstavljenom tajnom projektu „automobila X“. U pitanju je peti Genesisov koncept kojim su dizajneri korejske marke viziju kupea iz klase GT (Gran Tourismo).

Pored bajkovitog dizajna, ono što je takođe posebno u vezi s ovim kupeom je to što ga Korejci nisu prikazali samo preko globalne mreže, već je mogao biti viđen i na specijalnom događaju organizovanom u Los Anđelesu.

Negde tokom 2015. godine smo već bili u prilici da iskusimo Korejsku viziju velikog kupea, ali je konceptni Hyundai Vision G Coupe postao dizajnerska prethodnica aktuelnog sedana s oznakom Genesis G90, ali sam po sebi nikada nije ušao u masovnu proizvodnju.

Sitaucija je sada obrnuta. Kreatori koncepta Genesis X su već razvili korporacijski stil, ali istovremeno, ovaj prototip ima šanse da završi i na proizvodnim trakama, a potom i u izložbeno-prodajnim salonima.

Same proporcije kupea su mamac za oko automobilskog sladokusca. Recept za sladostrasti podrazumeva dugu haubu, kratak „rep“ i točkove s ogromnim felnama…

Naširoko je vidna i primena ideje s dvostrukim linijama, što već postaje obeležje azijskog brenda koje viđamo na brojnim modelima Genesisa, i to ne samo u segmentu tehnologije rasvete, već i u drugim detaljima dekora vozila. Poklopac motora je integrisan s blatobranima kako bi se smanjio broj vidljivih šupljina na karoseriji.

Dizajnerima se mora odati i priznanje za izradu putničke kabine koja može da ugosti do četiri putnika. Umesto dosadne arhitekture s ravnim ekranima, ugrađen je zakrivljeni ekran sa natkrivenim panelom. Centralna konzola poseduje područje osetljivo na dodir, dok je na centralnom tunelu smešten neobičan taster koji „glumi“ ručicu menjača, i koji se u parking režimu transformiše u dekorativan detalj u obliku polulopte.

Konstruktori su bili škrti s informacijama o tehničkim specifikacijama Genesisa X. Rečeno je samo da fabulozni kupe poseduje električni pogonski sklop, a da bi ovom prilikom fokus javnosti trebalo da bude na stilu koncepta.

Nama sada preostaje samo da se nadamo da ćemo nešto slično početi da viđamo na ulicama.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments