1. Home
  2. Prezentacije
  3. Rivian predstavio R2 i R3
Rivian predstavio R2 i R3
3

Rivian predstavio R2 i R3

132
3
Podelite sa prijateljima:

Rivian planira da za 2026. godinu proširi svoju liniju uvođenjem R2, manjeg i pristupačnijeg modela, sa cenom od 45 hiljada američkih dolara. Ovaj novi SUV, dostupan sa jednim, dva ili tri elektromotora, pruža fleksibilnost u opcijama snage i pogona.

Konfiguracija sa jednim motorom pokreće zadnje točkove, dok druga dva nude mogućnost pogona na sve točkove. Sve varijante imaju domet od preko 500 km, pri čemu najmoćnija verzija ubrzava od 0 do 97 km/h za manje od tri sekunde.

U poređenju sa svojim bratom R1S, R2 je kompaktniji, dugačak je 4,71 m, širok 2,14 m (sa ogledalima) i visok 1,7 m. Može da primi pet putnika sa međuosovinskim rastojanjem od 2,94 m, sa dizajnom koji održava Rivianovu prepoznatljivu estetiku.

R2 se odlikuje kutijastim dizajnom, koji uključuje svetlosni potpis brenda na prednjoj i zadnjoj strani. Uprkos svojoj manjoj veličini, on zadržava neke terenske sposobnosti, nudeći 250 mm klirensa, pristupni ugao od 25 stepeni i odlazni od 27 stepeni.

Unutar R2, ekran sa dvostrukim ekranom poboljšava kabinu, dok su sva sedišta preklopiva radi veće fleksibilnosti. SUV takođe dolazi opremljen sa dva pretinca za rukavice, a staklo zadnjeg poklopca se uvlači, pružajući iskustvo vožnje na otvorenom.

R2 uključuje severnoamerički standard punjenja, omogućavajući pristup Teslinim punjačima, i kvalifikuje se za federalni poreski kredit od 7.500 dolara. Dok su isporuke predviđene za prvu polovinu 2026. godine, rezervacije su već otvorene, nudeći kupcima priliku da obezbede svoj primerak.

Pored toga, Rivian otkriva iznenađujući dodatak svojoj liniji, R3, otkriven tokom predstavljanja R2. Ovaj još manji i povoljniji krosover je zasnovan na platformi R2, ali ima međuosovinsko rastojanje 127 mm kraće od njegovog brata. Dostupan sa pogonskim agregatima sa jednim, dva i tri motora, R3 predstavlja dizajn koji podseća na podignuti hečbek. Značajne karakteristike uključuju zadnje staklo koje se podiže, prednji prtljažnik i dva pretinca za rukavice. Za one koji traže sportskiju opciju,tu je R3X, koji nudi pogon sa tri motora, veće točkove i blago povećan razmak od tla.

 

Iako su specifični detalji o R3 ograničeni, Rivian naglašava da će njegova cena biti ispod procenjenih 45 hiljada dolara za R2. Isporuke za R2 bi trebalo da počnu u prvoj polovini 2026. godine, a rezervacije za R3 tek treba da budu dostupne. Uprkos trenutnom nedostatku informacija o R3, Rivian očekuje da će isporučiti ubedljiv i isplativ dodatak svom rastućem portfoliju električnih vozila.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

R3 – trebalo je ucestvujem u ovom projektu, pocevsi od februara ove godine. Medjutim, projekat je zaustavljen pre nego sto je uopste poceo – Rivian ima finansijske probleme. Sto se tice koncepta dizajna – kosi zadnji kraj mu uopste ne stoji dobro, trebalo je da ostane pri svom standardnom dizajnu sa vertikalnim zadnjim zidom. Posmatrano sa strane, izgleda da su preveliki tockovi oduzeli unutrasnji prostor – posledice se vide po poziciji prednjeg sedista, koje je gurnuto daleko iza B nosaca. Zadnja sedista su verovatno gurnuta duboko u zonu zadnje osovine a zadnja vrata su ispala prekratka. Ukratko, koncept je brzopleto… Pročitaj više »

Yankee

Prva asocijacija za R3 mi je AMC Eagle Kammback a.k.a. prepakovani Gremlin.

comment image

Matija

Meni je prva asocijacija bila Golf ali tvoj primer je mnogo blizi! 🙂