1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo će od 2027. godine u gami imati samo električne automobile
Alfa Romeo će od 2027. godine u gami imati samo električne automobile
30

Alfa Romeo će od 2027. godine u gami imati samo električne automobile

1.13K
30
Podelite sa prijateljima:

Još jedna marka prelazi u EV vode, ali samo na određenim tržištima.

Alfa polako, ali sigurno okreće leđa SUS motorima. Stellantis grupacija je predstavljajući finansijske rezultate za prethodno polugođe obelodanila plan da italijanska marka od 2027. godine u Severnoj Americi, Evropi i Kini nudi samo električne automobile!

Dakle, Alfa neće dočekati nespremna najavljenu zabranu prodaje konvencionalnih vozila u EU koju je predložila Evropska komisija za 2035. godinu. Čini se da je ova najava i logična, jer smo nedavno saznali i da će Opel od 2028. godine u portfoliju imati samo EV modele.

Pred Alfom je turbulentan period, jer se radi o samo šest godina do prelaska na ove baterijske pogonske sklopove. U ovom trenutku, proizvođač iz Milana nema nijedan električni automobil, mada takva “oskudica” neće dugo trajati.

Brend sa Apeninskog poluostrva će najverovatnije svoj prvi EV plasirati 2024. godine. Očekuje se da to bude električno izdanje već najavljivanog krosovera iz B segmenta koji će biti baziran na CMP platformi nekadašnje PSA grupacije.

Najava Stellantisa stavlja veliki znak pitanja za naslednike dua Giulia/Stelvio. Po svemu sudeći, teško da će biti nove generacije, ali sigurno da će biti nekog vida sukcesora, s tim da je najrealnije očekivati isključivo EV varijacije, jer će aktuelne iteracije opstati na tržištu još najmanje dve godine.

U budućnosti ova marka osloniće se na tri platforme Stellantisa za električne automobile. Reč je arhitekturama koje nose nazive STLA Small, STLA Medium i STLA Large. Prva pruža maksimalan domet od 500 km, naredni 700, a poslednja čak 800 km.

Pred Alfom su veliki izazovi, ali i ogromne prilike… Da li je Biscione kadar da uspešno izvrši elektrifikaciju pokazaće godine koje su pred nama.

AutoRepublika 

(1130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

30 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Don će se zbog ovoga objesiti🤣😂😅

Balkanboj

Don može samo da se trsi onog merca i uzme neku Giuliu koju će da mazi i pazi do kraja života. Još ako nađe i italijanku sa istim imenom, eto duplog zgoditka.
Giulia na kvadrat.

BB

I izrodi četvoro plave djece pa abude zlatni Quadrifoglio 🍀
😄

Iznogud

Sve se slažem….najizglednije je da ću da se kačim na najviše drvo, samo talijanku da izljubim prvo!🤪😂alfa 🖕🖕🖕

Iznogud

Ako Bog da!

Balkanboj

comment image

Done Iznogude, evo prilike, Giulia & Giulia.

J4ZZ3R

Ime si promenia Shime?

moron

😊

J4ZZ3R

Po meni italijanski automobili su daleko lepsi od italijanki. Lepu italijanku mozes samo na TVu da vidis 🙂

moron

Već se upokojio…

J4ZZ3R

A kolioo je imao godina rahmetli Don? Nije dugo poziveo nakon odlaska TNTa

Balkanboj

Pa kako da ne okrene leđa SUS motorima kad su deo PSA grupe?
Koji motor da ugrade u Alfu a da se ne stide?

Adio Alfa.

BB

Konačno Alfa bez ulja ispod 😂🤣

moron

😀

Iznogud

Tačno!

BB

2027. godina… Iznogud vratio stari nick, jer je opet ušao u modu, može samo da vozi svoju B kladu po selima i šumama (gdje će klada nego u šumi), i to zbog neke naljepnice sa brojem 7 (klasa zagađenja)… Njegova bivša od alimentacije nakupila para i u inat kupi Alfu i to na struju, tvrdeći da ona zmija na znaku je u stvaro ina što proguta Iznoguda (zato je mijenjao nick). Perica na sav glas hvali voznu dinamiku Alfe a posebno motora, jer je proizveden u Novom Sadu. Litij iz Loznice bolje drži struju nego onaj iz Kine pa je… Pročitaj više »

Iznogud

Pa Milane, daj mi još brojeve lota! Pa da se i ja u ovih par miliona godina života jednom obogatim.
Sve bi dobro da ne spomenu ovo zadnje, pomislih da sam i nečemu , no sad….ajd, poitaaaaaj,poitaaaj Radosave. 😂🤪💪💪💪

TheStig

Ahahahaha legendo 😂

moron

Nije ti sve to daleko od moguće istine, ptico zloslutnico …

Iznogud

Post mortem ….bila nekad jedna Alfa. Bar je završila sa vrhunskim modelima djulijom i stelviom. Počivala u miru. Pederi iz brisela.

YugoFlorida

Bože zdravlja pa će i toj briselskoj hobotnici doći kraj.

Cuore sportivo

Ja sam pomislio da je don na godišnjwm kad se ne javlja, on nick promjenio hahaha

Iznogud

Dobro si pomislio…kakav je to godišnji a da se ne javim!? Ovo je ljetni Nick, kabrio izdanje, objavljeno u jednom od obraćanja naciji, samo treba čitati. Jest da nisam kao drug Fidel , ali…on se bacio na Musu, sunce mu Albansko, zadrto.🤪🤗😘😘moji su komentari kraći, već sad mislim da pišem u formi rebusa.

moron

😀

Iznogud

Vozim ja tako danas autoputom…nego, ne rekoh li vam ja da je svaba idiot za saobraćaj i da zakonom treba zabraniti Nijemcima ikakvu rabotu sa prometom? Tako oko Siegburga baustela dugačka 10tak km, niko na njoj ne radi i tako godinama, sužena traka pa je samo za promet dva vozila, izmedju njih nema šanse da se ista provuče izuzev motora. 10km nema odvajanja,a barikade betonske pa se jebi na kvadrat… I tako danas ispred mene lom i krš. Ne vidjeh šta se desilo, samo da sam stati morao a dva auta ispred mene, mi u lijevoj traci. Vidjeh utom, dok… Pročitaj više »

Jale

Budu li im prodajni rezultati kao trenutni, od 2027 godine će imati samo virtelne automobile!

moron

😀

Iznogud

Bolje i to neg na struju..

Iznogud

https://youtu.be/8PGERrV45Ck jebala ih struja

Dude

Kakva odvratna smrt Alfe. Na celo Alfe stavili su matorog Francuza, koji je pred penziju. Bas njega briga za Alfu i njene modele. Taj samo gleda da capne koji milion pre odlaska u penziju, a posle ce reci „sve sam pokusao, pomoci nije bilo“.
Toliko najavljuju taj Tonale, kao da dolaze vanzemaljci…a sudeci po poslednjim fotografijama – samo ce prepakovati Fiat 500X/Jeep Renegade i to je to. Ubace PHEV pogon, napumpaju cenu i kazu da su svoj posao zavrsili (uz standardne fore: kuore sportivo, unikamente i slicno).
Evo, pa sami pogledajte (obratite paznju na velicinu tockova):
https://www.carscoops.com/2021/08/2023-alfa-romeo-tonale-phev-spied-showing-production-body-and-headlights/