1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda prikazala Octaviju RS iV (GALERIJA)
Škoda prikazala Octaviju RS iV (GALERIJA)
1

Škoda prikazala Octaviju RS iV (GALERIJA)

582
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi elektrifikovani performantni model češkog brenda je pred nama. 

Škoda nastavlja sa širenjem svog RS portfolija. Nema sumnje da odgovorni u Mladi Boleslav veruju da će diverzifikacija ponude u ovom sektoru doneti značajan boljitak. No, ne treba smetnuti sa uma ni norme o flotnoj emisiji štetnih gasova, te otuda stiže jedan hibrid.

I to kakav! Octavia RS iV dobila je pogonski sklop iz Golfa GTE, te je vozaču na raspolaganju velikih 242 ks i 400 Nm. Ovaj model u stanju je da završi sprint do „stotke“ za 7,3 sekunde, dok je maksimalna brzina 225 km/h.

Solidne brojke, ali prethodno izdanje performantne Octavije nudilo je bolje brojke. No, ostaje da se vidi da li će Škoda ponuditi Octaviju RS i sa 2,0 TSI agregatom, mada je malo šansi da do toga ne dođe.

Octavia RS iV ima bateriju od 13 kWh i u stanju je da pređe 60 km koristeći samo električnu energiju, a potpuno ispražnjena baterija može se napuniti za šest sati preko kućne utičnice.

Prodaja hibridnog modela počeće krajem tekuće godine.

AutoRepublika 

(582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

a jesu se usrećili sa tom mjenjačkom kutijom iz golfa…