1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q9 na renderu
Audi Q9 na renderu
2

Audi Q9 na renderu

3.64K
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođači ujedinjeni u nadimku „nemačka velika trojka“ se baš sprdaju s kupcima. Oni koji su prošle, ili prethodnih godina izdvojili novce za kupovinu, recimo modela Audi Q7, u ubeđenju da su ulaganje šestocifrene brojke evropskih novčanica, obezbedili sebi perjanicu luksuzne marke, izvesno će se (ponovo) osetiti prevarenim, činjenicom da proizvođač sada uveliko priprema model iz segmenta iznad, čak i kupe krosovera Audi Q8. Slično se dogodilo i pod krovom BMW-a gde imamo X7 (a uskoro i X8), dok je Mercedes u ovoj disciplini doktorirao sa Maybachom.

Dakle, kao što rekosmo, Audi već poseduje dva velika SUV-a, pa tako teret „nadmetanja“, iako biva sve jasnije da ovde u pitanju nije rivalstvo već inteligentna primena formule „dogovor kuću gradi“, sa Mercedesom GLE kupeom i BMW-om X6 preuzima model Q8, dotle je pitanje koliko je Audi Q7 sposoban da konkuriše suprotstavljenim takmacima koji nude mogućnost prevoza do sedam putnika.

Čini se da je duet luksuznih krosovera iz Mercedesa i BMW-a pola stepenika iznad Audija Q7, pre svega u smislu dimenzija, pa onda i kriterijuma praktičnosti. Upravo to i jeste razlog zašto se u Ingolštatu radi na novoj perjanici, a o čemu smo pisali u više navrata, dok su poslednja dva, možda i najzanimljivija.

Dakle, Bavarci ovde ulaze u novi začarani krug povećanja gabarita, jer će budući Audi Q9, barem prema onome kako situaciju vidi dizajnerska kuća Sugar Design, biti krosover tradicionalne, a ne kupe forme, koja će, kako smo ustanovili već poznajući logiku nemačkih proizvođača, izvesno uslediti, i to sa 30% višom cenom.

Inače, sami renderi, baš kao i dizajneri koji rade za Nemce, ne donose ništa novo, izuzev ako se miks već viđenog ne može smatrati takvim. Rešetka hladnjaka bi bila inspirisana onom s Audija Q8, dok su i rešenja na zadnjem kraju i bokovima vozila, manje-više već predstavljena na drugim takmacima s prstenjem na poklopcu prtljažnika. Paleta motora je takođe već poznata, jer je Audi najavio da obustavlja dalji razvoj agregata s unutrašnjim sagorevanjem.

Dakle, nema sumnje da će ovo biti obrok pripremljen od namirnica koje smo i do sada imali na meniju, i koje su već u „špajzu“, ali koje ćemo sada dobijati na stolu većih gabarita i u većim tanjirima, sa nesrazmerno višom cenom od one koju smo plaćali.

Za još rendera ovog najavljenog modela, ali i za ostale, pogledajte ovaj nalog na društvenoj mreži Instagram.

AutoRepublika

(3641)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Glupo je da X7 bude sam na tržištu kad i Audi ima sve delove na polici za sklapanje.