1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q9 navodno stiže u toku godine
Audi Q9 navodno stiže u toku godine
0

Audi Q9 navodno stiže u toku godine

989
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački stručni mediji navode da bi Audi do kraja godine trebalo da u ponudu uvrsti dva potpuno nova modela: SUV Q9 i TT sa četvoro vrata. 

Q9 trebalo bi da predstavlja odgovor Audija na izazov rivalskih brendova i njihove modele u segmentu. Kao glavni konkurenti ističu se BMW X7 i Mercedes GLS. Šta više, Nemci navode da je Audi spreman da stvori čak i performantnu RS varijantu za model Q9.

Pomenuti SUV već duže vreme je u kolumni automobilskih tračeva. Audi je definitivno već zaštitio ovaj naziv, ali se do sada verovalo da će taj model biti kupeoliki SUV, dakle drugačijeg izgleda od ostalih rivala iz segmenta.

Drugi najavljeni model jeste TT sa četvoro vrata. Tek je ovaj automobil veoma dugo predmet glasina, a o eventualnom praktičnijem izdanju malenog kupea TT bilo je reči još pre više od pet godina. Ipak, germanska automobilska štampa veruje da je sada „stvarno u pravu“.

Navodno bi TT sa četvoro vrata trebalo da dođe na tržište pre 2021. godine, te da će u Audijevoj gami zameniti modele A3 Sportback i A5 Sportback. Ističe se da i bi u dizajnu ovaj automobil trebalo da se ugleda na legendarni Quattro, te da će u ponudi biti i hibridna varijanta ali i čisti EV.

Sa potonjim modelom čini se da nemački magazini „pipaju na slepo“ jer se čini malo verovatno da će Audi da penzioniše A3 Sportback i A5 Sportback. Osim toga, glasine su poduprete činjenicom da još uvek nema jasne budućnosti za model TT. Ipak, pre će biti da će Audi ponuditi ovaj model kao EV i na taj način umešati se i u tu klasu električnih automobila.

AutoRepublika 

(989)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments