1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q9 stiže naredne godine
Audi Q9 stiže naredne godine
0

Audi Q9 stiže naredne godine

2.86K
0
Podelite sa prijateljima:

Audi će uskoro dobiti novu perjanicu, bar kada je reč o SUV portfoliju. 

Već neko vreme se govori o modelu Q9. Prve informacije su se pojavile još prošle godine, kada je nemačka marka zaštitila pravo na korišćenje ovog naziva. Tada se pričalo da će novi SUV biti predstavljen tokom ove godine, no sada stižu drugačije informacije iz germanskih stručnih medija. Tako se piše da će Q9 debitovati početkom naredne godine.

Audijevo rukovodstvo želi novog rivala za BMW X7 i Mercedes GLS, pogotovo što postoji veliki apetit za ovim mamutskim SUV modelima u nekolicini zemalja. Ovde se pre svega misli na SAD i Kinu, ali ni Evropa ne zaostaje previše kad je reč o popularnosti ovakvih velikih krosovera. Neki čak veruju da bi Q9 na kraju mogao da se prodaje samo van Evrope, ali se ovakav potez za sada čini neizglednim.

Audi je već potvrdio da će budući stegonoša u SUV gami biti vrlo dugačak automobil, šta više, računajte na dužinu veću od pet metara. Najavljuju i vrlo prostranu i udobnu kabinu, uz upotrebu „najkvalitetnijih materijala“. Zbog velike dužine, veruje se da će u ponudi biti dve varijante – sa petam i sa sedam sedišta.

Ostaje vrlo zanimljivo pitanje palete motora… Oba rivala, BMW X7 i Mercedes GLS, i dalje nude dizel agregate, za koje još uvek postoji prostor u ovom segmentu. Stoga bi bilo logično da uz benzinske motore, kod Audija Q9 u ponudi budu i dizel pogonske jedinice. Za očekivati je implementaciju sistema blagog hibrida na sve SUS postavke.

Osim toga, Audi će sigurno ponuditi i više plug-in hibridnih izdanja. Nemci veruju da će to biti dve baterijske verzije – 55 TFSI e kao i 60 TFSI e. Obe varijante trebalo bi da omoguće domet od 50 km u EV režimu.

Dakle, mnogo toga je u sferi nagađanja, a više verodostojnih informacija biće dostupno u narednom periodu.

AutoRepublika 

(2864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments