1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su (navodno) zvanični podaci o novom Nissanu Z
Ovo su (navodno) zvanični podaci o novom Nissanu Z
0

Ovo su (navodno) zvanični podaci o novom Nissanu Z

398
0
Podelite sa prijateljima:

Samo jedan dan nakon što su slike serijskog modela procurile u javnost, na zvaničnom internet forumu novog Nissana Z-a su objavljeni još neki detalji u pogledu toga šta publika može da očekuje od noviteta. Ukoliko niste pročitali ovu priču, preporučujemo vam da kliknete na ovaj link. Ali, osoba koja se predstavlja pod imenom „Houston.Z35“ kaže da „njegov rođak živi u blizini Nissanove fabrike u američkoj saveznoj državi Tenesi“ i da je od njega dobio navodno ove zvanične informacije.

Na prvi pogled zvuči kao nešto što biste čuli o vicevima o Muji i Hasi sa temom „pričao mi jedan što je gledao“, ali informacije u neku ruku i imaju logike. Pa krenimo redom …


Za početak, Houston.Z35 tvrdi da se automobil neće zvati 400Z kao što smo očekivali, već će u Japanu nastaviti da nosi svoju poznatu značku Fairlady Z, a u ostatku sveta samo „Z“.

Prema najavama pokretaće ga 3,0-litarski turbobenzinac sa 400 konjskih snaga koji već možemo da vidimo u premijum kompaniji Infiniti na modelima Q50 i Q60 Red Sport. Snaga će se prenositi na zadnje točkove preko Nissanovog šestostepenog manuelnog ili Mercedesovog devetostepenog automatskog menjača. Sa masom od 1.463 kilograma, novi Z bi trebalo da bude svega devet „kila“ teži od modela koji zamenjuje.


Svi smo očekivali da će Z biti u klasi sa Toyotom Suprom, ali japanski proizvođač vozila je odlučio da stavi relativno nisku cenu od samo 34.995 američkih dolara. Kupac će moći da bira između četiri paketa opreme i to Base, S, T i ST, od čega će ovaj poslednji dodati i Brembo kočnice, kožna sedišta i još mnogo toga, a i sa punom opremom konačna brojka ne bi trebalo da bude viša od 50 hiljada „zelembaća“.

Za kraj, Houston.Z35 kaže i da možemo očekivati i verziju Nismo visokih performansi, ali da kabriolet trenutno nije u planu.


A na pitanje koliko je ova vest verodostojna, izgleda da ćemo s odgovorom morati da sačekamo i lično se uverimo, kada kucne pravi momenat.

AutoRepublika

(398)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments