1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mitsubishi prodaje svoju kolekciju retkih automobila u Velikoj Britaniji
Mitsubishi prodaje svoju kolekciju retkih automobila u Velikoj Britaniji

Mitsubishi prodaje svoju kolekciju retkih automobila u Velikoj Britaniji

665
0
Podelite sa prijateljima:

Ako bismo morali da tražimo jedan automobilski brend koji je prethodnih decenija stigao od sjaja do očaja, izbor bi svakako pao na Mitsubishi. Sigurno se svi sećamo vremena kada je ovaj japanski proizvođač vozila nudio modele kao što su Eclipse, Lancer Evolution, Pajero i Diamante, dok je danas spao na Mirage/Space Star, Eclipse Sport i slične otpatke, koje bismo najradije zaboravili.

Nije pomoglo ni spajanje sa Renault-Nissan alijansom, pa je Mitsubishi najavio da će se povući sa određenih tržišta do kraja godine.

Jedno od njih je Velika Britanija gde je protekle godine isporučeno samo 9.076 vozila, iako se model Outlander PHEV pokazao velikim prodajnim hitom, a na putevima ove ostrvske države se još uvek nalazi oko 400 hiljada vozila japanske kompanije.

Mitsubishi će nastaviti da im nudi podršku po pitanju rezervnih delova i održavanja, ali pošto gasi svoju diviziju takođe će preprodati kolekciju od 14 klasičnih modela koje je vredno čuvao u svom muzeju.


Najstariji od njih je Colt Lancer iz 1974. godine sa 1,4-litarskim motorom, a ovaj konkretni primerak se nalazio na Sajmu automobila u Velikoj Britaniji iste godine kada je marka debitovala. Zajedno s njim je i model Colt Galant iz iste godine, a iz perioda sedamdesetih godina prošlog veka možemo da primetimo i Jeep CJ-3B iz 1979. godine koji je Mitsubishi proizvodio pod licencom.

Za ljubitelje performansi, na aukciji će se naći i Starion Turbo (1988.) i 3000GT (1992.) kao i dva specijalna primerka iz Svetskog reli šampionata (WRC).

Jedan od njih je Galant iz 1989. godine koji se takmičio na reliju Velsa, a tu je i Evolution IX koji se okitio titulama u britanskom reli šampionatu 2007. i 2008. godine. Ljubitelje ovog modela će obradovati još nekoliko primeraka kao što su Evo VI Tommi Makinen Edition (2001.), Evo IX (2008.) i Evo X (2015.). Pored evropskih kupaca, očekuje se i veliko interesovanje mušterija iz Amerike, ali samo za modele starije od 25 godina pošto se samo takvi mogu uvesti „preko bare“.

Aukcija startuje prvog dana aprila i muzej nije postavio najmanju cenu ni za jednog od četvorotočkaša, što znači da će pobediti onaj kupac koji pošalje najvišu ponudu.

AutoRepublika

(665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments