1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Da li tjunirana Toyota Supra može da nadmaši BMW M4 u trci ubrzanja? (VIDEO)
Da li tjunirana Toyota Supra može da nadmaši BMW M4 u trci ubrzanja? (VIDEO)
1

Da li tjunirana Toyota Supra može da nadmaši BMW M4 u trci ubrzanja? (VIDEO)

269
1
Podelite sa prijateljima:

Dugo očekivana Toyota GR Supra pete generacije je s prodajom krenula prošle godine. Trebalo je da bude dostojna naslednica jedne od najvećih japanskih automobilskih ikona, međutim, to se nije desilo. Umesto toga, dobili smo „prepakovani“ BMW Z4.

Supra i BMW-ov roudster dele platforme, pogon, komponente ogibljenja, pa čak i trima. Uprkos tome, videli smo nekoliko trka ubrzanja u kojima se Supra pokazala bržom od Z4.

Međutim, šta se dešava kada na crtu stane moćnijem modelu s rednim „šestakom“? I to otprilike znamo iz duela s M2, ali šta ako u priču uđe M4?

Supra oficijelno raspolaže s 340 ks i 500 Nm, ali vrlo je verovatno da se radi o više snage. Ipak, ovde i masa može da igra ulogu, jer je „japanski“ model težak 1570 kilograma, oko 75 kilograma manje od M4. S druge strane, bavarski kupe je iz ranije serije i takođe koristi 3,0-litarski motor, ali s dva turbopunjača, tako da isporučuje 431 ks i 550 Nm.

Međutim, ova Supra ima jednu „tajnu“, jer ispod haube počiva agregat koji je doživeo izvesne modifikacije, tako da pruža 440 konja i 678 Nm.

Međutim, manja masa i suficit u snazi nisu bili dovoljni da se „niveliše“ BMW-ova prednost u vidu DCT menjača i kvaliteta pogona.

AutoRepublika

Izvor: CarWow

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

Nisam ljubitelja BMW-ea al kad bi uzimao tako nešto bisno sigurno ne bi bila Toyota D: