1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 308 ipak neće dobiti performantnu varijantu?
Novi Peugeot 308 ipak neće dobiti performantnu varijantu?
11

Novi Peugeot 308 ipak neće dobiti performantnu varijantu?

4.02K
11
Podelite sa prijateljima:

Obrt kod francuske marke, uprkos višemesečnim najavama koje su stizale o tamošnjih automobilskih novinara, Peugeot po poslednjim informacijama neće plasirati 308 PSE, odnosno performantno izdanje nove iteracije hečbeka. 

Svima je poznato da je ovaj brend okrenuo leđa čuvenoj oznaci GTi, a umesto nje na scenu je stupila značka PSE. Radi se o novom odeljenju Peugeota koje je zaduženo za razvoj plug-in hibridnih modela visokih performansi. Prvi takav „lav“ jeste 508 PSE, a do nedavno je bilo govora o tome da će Francuzi ponuditi čitav niz novih PSE aduta, kao i da će nova 308-ica biti jedan od njih.

Žerom Mišeron, jedan od visokorangiranih rukovodilaca galske marke, kazao je za TopGear da u ovom trenutku nema ništa od hot heč modela kod treće generacije modela 308-ice. „Ako pogledate tržište za sportske verzije i regulativu oko ugljen-dioksida, videćete da je ono propalo“, kazao je Mišeron.

Izgleda da je Peugeot napustio i ideju u vezi sa 308 PSE. „Ne vidimo prostor za takav model, plus hibridna tehnologija dodaje veliku masu“, naveo je član uprave francuskog brenda.

Do sada se verovalo da će 308 PSE koristiti hibridni pogonski sklop koji je već viđen kod SUV-a 3008, te da će vozaču na raspolaganju biti 300 ks. U ovom trenutku čini se da nova iteracija 308-ce ipak neće imati u svom portfoliju ovako potentan model.

AutoRepublika 

(4024)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ma, samo neka on uskoro dobije normalan karavan, a ovaj „super brzi“ neka prave za 10 godina

Mad Max

Misliš „karavan“ na 3 klipa? Mada, kad može PSA „đip“ na 3 klipa, može i karavan.
Najbitnije je da ima ZAJEB

moron

Ne znam šta toliko imaš protiv tri klipa … Dosta brendova danas to „gura“, u razne karoserijske forme. I nije samo PSA „đip“ sa 3 klipa. Imaš, recimo, Ford „đipove“ sa 3 klipa, i to sa 1,0 ( Puma), ali i sa 1,5 ( Kuga ). Hoćeš karavane sa 3 klipa? Imaš insigniju, dizel, 1,5. Imaš Fiat, Hyundai/KIA, VW, Honda … Ako se ne varam, neki dan smo čitali da će reno razviti novi motor sa 3 cilindra, kao zamena za sadašnji 1,33 sa 4 cilindra. Sve ide u tom pravcu, svidjalo se nama to ili ne. Ja lično nemam… Pročitaj više »

Mad Max

C segment na 3 cilindra ??? Jok… nikada kod mene. Sve jedno posle ovoga što imam ide se na polovnjake. Jer ovo što sad proizvode već nisu auti nego tralje. A zamisli za 5 godina. Neće biti 3 cilindra nego dva.
Pogledaj samo ovaj jadni PUG na 3 klipa. Beda za plakati.

Slavko

Za fobiju, od ovih 51.000, koliko je sam mali servis? Ovo mi deluje jako puno, cak i u zbiru…

moron

Oko 18.000 je „mali“. Uobičajena cena u AC „Marković“. U „Auto Čaku“ je skuplje oko 2.000.

don

To će alfa imati

BB

Pa to i jeste Alfino dvorište

Balkanboj

Veliki zajeb je u istoj kuhinji raditi Gti, OPC / Gsi, Abarth i Alfu… Neko će ostati suvoga…

Mad Max

Brzo će ova nova kompanija na S…… (dalje ne znam) će popiti šut kartu od Američkog govnarskog establišmenta, ko VW ili Reno, ko nekad Tojota, ko Huawe, ko mnogi….. kao i korona na kraju.

Svi ste se radovali VW propasti sa dizelgektom, Renault hapšenju CEO, a niste kapirali da se smejete i sami sebi…. Evo sad se već pojednici teše, kao dobar je C segment i na 3 klipa….

Izmenjeno 3 godine pre od strane Mad Max
Mile kontraš

Stellantis trula tvorevina.
Kako je Citroen prošao u PSA, tako će i drugi.
Citroen klasa za Pežo, ali ne daju mu dušmani.