1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes počeo proizvodnju nove C klase
Mercedes počeo proizvodnju nove C klase
1

Mercedes počeo proizvodnju nove C klase

818
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi primerci nove generacije modela iz D segmenta izašli su iz fabrike u Bremenu. 

Mercedes već zahuktava proizvodnju C klase, odnosno limuzinske i karavanske verzije, koje smo videli do sada, a očekuju se i kupe, kabriolet kao i karavan sa uvećanim klirensom. Ipak, iako je proces montiranja novih vozila već počeo, očekuje se da prve jedinice stignu do svojih novih vlasnika tek krajem proleća, najverovatnije u junu.

Iz fabrike u Bremenu će stizati karavani i sedani za Evropu, dok će za ostatak sveta Mercedes automobile proizvoditi u Južnoj Africi kao i Kini. Nova generacija C klase donosi velike promene za ovaj model.

Prva, a možda i najveća izmena jeste da se „trokraka zvezda“ odrekla SUS motora sa više od četiri cilindra kod ovog vozila. Umesto nekadašnjih agregata sa šest ili osam cilindara, sada je u celom portfoliju dostupna samo jedna konfiguracija – četvorocilindraš sa turbinom.

Mercedes je potvrdio da neće svi ponuđeni agregati biti dostupni odmah na početku komercijalne karijere C klase. Nekolicina pogona će ući u prodaju nešto kasnije u toku ove godine. Tako se recimo očekuje da plug-in hibridna izdanja budu dostupna tek od septembra.

Inače, u fabrici u Bremenu proizvode se i GLC, GLC Coupe, kao i električni EQC, što znači da taj pogon ima pune ruke posla, jer se radi o vrlo popularnim modelima.

Sve o novoj generaciji Mercedesove C klase možete saznati klikom na ovaj LINK.

AutoRepublika 

(818)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Херцеговац

E što bih volio popricati sa dizajnerom enerijera, samo da mi objasni sta fino i funkcionalno vidi u onom tabletu na mjestu brzinomjera i obrtomjera, jer nikako ne mogu da svarim da MB koji je cuven po kraljevskoj unutrasnjosti nije mogao naci suptilnije rjesenje. Inace, sve pohvale za malo smjeliji, sportskiji vanjski izgled. Nadam se da nece imati toliko opoziva kao u prethodnim godinama, a posto se za nase trziste C klasa proizvodi u Njemackoj racunam da ce biti manje propusta.