1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari priprema V12 motor sa turbo punjačem
Ferrari priprema V12 motor sa turbo punjačem
0

Ferrari priprema V12 motor sa turbo punjačem

531
0
Podelite sa prijateljima:

Dok se ostatak automobilske industrije premišlja šta će se desiti sa nekada popularnim V12 agregatima, Ferrari razmatra kako da ih unapredi.

Nemci su praktično već digli ruke od ovakve pogonske jedinice, ostali su još Italijani, koji pokušavaju da je sačuvaju od penzionisanja. Lamborghini je potvrdio da će u budućnosti i dalje koristiti V12 motor, a sada slične vesti stižu i u vezi Ferrarija.

Naravno, ovde ne bi trebalo smetnuti sa uma da je V12 jedan od stubova Ferrarija, iako danas malo njegovih vozila koristi ovaj blok. Ipak je prvi automobil Scuderije daleke 1947. godine upotrebljavao upravo V12.

Pokojni Serđo Markione je pre nekoliko godina odbacio mogućnost da Ferrari postavi turbo punjač na ovaj mamutski motor, uz komentar da bi tako nešto bilo suludo. Sad se pojavila potpuno drugačija priča – turbo punjač će pomoći Ferrariju da prebaci magičnu brojku od 1.000 konjskih snaga!

Kada će ovaj motor debitovati ostaje tek da se vidi. Neki veruju da će Purosangue, prvi SUV Ferrarija biti upravo vozilo koje će inicijalno uvesti u ponudu pomenuti agregat. Osim toga, spominje se i naslednik LaFerrarija, odnosno nova perjanica Scuderije u sferi hiperautomobila.

Bilo kako bilo, ukoliko u ovome ima istine, onda ćemo taj fenomenalni turbo punjeni V12 videti u narednih nekoliko godina.

AutoRepublika 

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments