1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A3 u Rusiji dostupan samo sa jednim motorom
Audi A3 u Rusiji dostupan samo sa jednim motorom
1

Audi A3 u Rusiji dostupan samo sa jednim motorom

465
1
Podelite sa prijateljima:

Audi je rešio da A3 za rusko tržište bude drugačiji u odnosu na model za ostatak Evrope. 

Nova generacija modela A3 predstavljena je još početkom prošle godine, ali tek sada stiže u Rusiju i to nakon promene plana. Inicijalno prodaja je u Rusiji trebalo da počne krajem 2020. godine, ali je zbog problema sa pandemijom korona virusa došlo do odlaganja.

Nemačka marka je sada potvrdila da će početi da prima narudžbine od aprila, a da će prvi primerci stići do ruskih kupaca u maju ove godine. Tamošnji potrošači moći će da biraju između sedana ili hečbeka, ali je u ponudi samo jedan agregat.

I to ne bilo koji, već 1,4 TFSI, odnosno motor koji se već neko vreme ne nudi u Evropi. Pogonska jedinica isporučiveće 150 ks, a snaga će se na prednje točkove prenositi putem osmostepenog automatskog menjača. Rusima je ova konfiguracija vrlo dobro poznata, jer se pomenuti agregat može pronaći i u Škodinim modelima namenjenim za ovo tržište.

Za sada nema informacija o tome šta će i da li će Audi ponuditi još nešto iz palete motora za ruske kupce. Podsetimo, Evropljani imaju daleko veći izbor. A3 dolazi sa trocilindarskim turbo benzincem, potom tu je i moderniji 1,5 TSI sa četiri cilindra, dok boje dizela brani poznati 2,0 TDI.

U septembru prošle godine, nemačka marka je dodala još dve varijante za evropsko tržište, A3 Sportback 30 G-Tron koji za pogon koristi metan, kao i plug-in hibridno izdanje. Interesantno je da upravo ovaj hibrid koristi 1,4-litarski benzinski motor u svom sklopu isti onaj koji je samostalno ponuđen ruskim kupcima.

AutoRepublika

(465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Robi

Taj 1.4TFSI 150ks je bio provereno dobar motor,sve decije bolesti su mu bile popeglane.