1. Home
  2. Vesti
  3. Euro NCAP testirao Ford Explorer, Mazdu CX-30, Opel Corsu i Mercedes GLB
Euro NCAP testirao Ford Explorer, Mazdu CX-30, Opel Corsu i Mercedes GLB
4

Euro NCAP testirao Ford Explorer, Mazdu CX-30, Opel Corsu i Mercedes GLB

393
4
Podelite sa prijateljima:

U ovoj rundi testiranja nije bilo dramatičnih rezultata, ali nije baš sve ni prošlo kao po loju. 

Tri navedena SUV modela dobila su pet zvezdica za sigurnost, dok je Opel Corsa dobila četiri. Ipak, iako su dobili pet zvezdica ne znači da su svi pomenuti automobili briljirali na testu.

Uzmimo Ford Explorer koji je ostvario ukupan rejting za zaštitu odraslih putnika od 87%, dece unutar vozila 86%, dok je zaštita pešaka i biciklista samo 61%, što je lošije i od Opel Corse koja je dobila ukupno lošiju ocenu!

Pri frontalnom udaru od 64 km/h u mobilnu prepreku Explorer nije obezbedio najbolju zaštitu vozaču i suvozaču. Najbolji rezultat nije ostvaren ni kod bočnog udara gde je su velika opterećenja na torzou vozača.

Primera radi, Mazda CX-30 je bila fantastična. Zaštita odraslih putnika čak 99%, dece 86% i pešaka i biciklista 80%! Na istom testu kao i Fordov SUV, Mazda je ubeležila mnogo bolje rezultate.

Dalje, Mercedes GLB je takođe pokupio pet zvezdica, ali je ostvario lošiji rezultat od Mazde i bolji od Forda. Za zaštitu odraslih putnika Mercedesov krosover dobio je 92%, dece 88%, a pešaka i biciklista 78%.

Opel Corsa, koja je parnjak Peugeota 208, te s obzirom na četiri zvezdice koji je dobio francuski model nije bilo ni očekivano da nemački adut prevaziđe svog brata. Za zaštitu odraslih putnika Corsa je dobila 84%, dece 86%, i pešaka i biciklista 66%, što je bolji rezultat, kao što smo već rekli, nego Ford Explorer.

AutoRepublika 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
damr

Niste napisali da je to jedini automobil koji je osvojio 99% na Euro Ncapu.

moron

Bravo za mazdu

Dikh tu kava

Bravo, za prvih 6 meseci, dok je hrđa ne dezintegriše, a nema sumnje da hoće. Posle toga da ponove test, ako dobije dve, da pevaju..

Lazar

kakav spin !