1. Home
  2. Vesti
  3. Czinger 21C raspolaže s 1.250 ks i do „stotke“ ubrzava za 1,9 sekundi (VIDEO)
Czinger 21C raspolaže s 1.250 ks i do „stotke“ ubrzava za 1,9 sekundi (VIDEO)
0

Czinger 21C raspolaže s 1.250 ks i do „stotke“ ubrzava za 1,9 sekundi (VIDEO)

309
0
Podelite sa prijateljima:

Ova hibridna „aždaja“ se izlegla u Kaliforniji i sada je na putu za Ženevu.

Mnogi proizvođači automobila će eskivirati ovogodišnji Salon automobila u Ženevi. Ipak, premijera neće nedostajati, a što se tiče superperformantnih mašina, na horizontu je nešto što dolazi iz firme Czinger Vehicles Inc. Reč je o modelu 21C, koji je danas dostupan za široke narodne mase u još par tizera.

Sada znamo i nešto više detalja o misterioznom modelu dizajniranom i razvijenom u Los Anđelesu, gde će se i proizvoditi. Koristi hibridni pogon koji generiše 1.250 ks, što u prevodu znači sprint do „stotke“ za munjevitih 1,9 sekundi, što je brže od modernih F1 bolida.

Mali je broj automobila koji mogu da se pohvale tako silovitim ubrzanjem. Tesla Roadster do „stotke“ ubrzava za 2,1 sekundu, Rimac C_Two 1,97 sekundi a Aspark Owl za 1,9 sekundu. Sva tri primerka su na čisto električni pogon. Pored njih, Automobili Pininfarina kaže da Battista može iz stanja mirovanja do 100 km/h da ubrza za manje od dve sekunde. Glavna razlika između 21C i navedenih primeraka je što on jedini ima i motor s unutrašnjim sagorevanjem.

Czinger C21 će debitovati u Ženevi 3. marta, kada ćemo saznati dodatne detalje u vezi s ovim superatraktivnim hiperautomobilom.

AutoRepublika

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments