1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosoverom FAW Bestune T55 od 13,5 hiljada evra zaokružena gama
Krosoverom FAW Bestune T55 od 13,5 hiljada evra zaokružena gama
3

Krosoverom FAW Bestune T55 od 13,5 hiljada evra zaokružena gama

3.28K
3
Podelite sa prijateljima:

Koncern FAW je pre oko tri godine započeo s razvojem nove game krosovera s oznakom podmarke Bestune. Od tada su svetlost dana videli modeli: T99, T77 i T33. Sada je originalno zamišljeni kvartet kompletiran jer je debitovao kompaktni SUV FAW Bestune T55.

Dizajniran je u novom korporativnom stilu kompanije koji je najavljen prošlogodišnjim, fenomenalnim konceptnim automobilom FAW Bestune B 2,  Ovo nesvakidašnje lepo vozilo karakterišu dnevna svetla u vidu očnjaka, nešto slično onome što videsmo na američkom Cadillacu ili evropskom Peugeotu. Tu je i uspravna maska hladnjaka kao i prava linija praga. Sve i uz saznanje da stil nije potpuno originalan, atraktivnost se ne može poreći.

Kada se priča o veličini, odnosno pripadnosti segmentu na osnovu gabarita, mora se konstatovati da je FAW Bestune T55 je ispisnik evropskih krosovera Peugeota 3008 ili Opela Grandlanda X. Kineski automobil je dug 4.437 mm, širok je 1.850 mm, dok u visinu dobacuje do 1.625 milimetara.

Među osovinama se nalazi rastojanje od 2.650 milimetara, a već od uvodnog modela u mini paleti kompakta s povišenom pozicijom sedenja, ponuđeni su točkovi s felnama od 18 cola. Novitet je utemeljen na modularnoj arhitekturi MFA, koja je do sada korišćena samo za vozila iz game putničkih automobila. Međutim, T55 koristi najprostiije tehnološko rešenje današnjeg doba za sistem ogibljenja, pa se tako nazad nalazi polukruta osovina.

Enterijer je izrađen u tipičnom modernom stilu. Odmah pogađate da su u kabini postavljena dva monitora. Međutim, ovaj duet ostavlja utisak da se radi o monolitnom bloku, iako je jedan ekran namenjen prikazu informacija od značaja za vozača, dok se na drugom displeju očitvaju postavke informativno-zabavnog sistema. Oba monitora nude po 12,3 inča po dijagonali.

Uprkos tome, novajlija nudi i određeni broj dugmića, kao i rotacioni taster za kontrolu rada uređaja za klimatizaciju. Najprestižnija modifikacija poseduje kožni enterijer, elektropkretana prednja sedišta i panoramski krovni otvor. Dostupna je i funkcija autonomnog kočenja u kritičnim situacijama.

FAW Bestune T55 računa na pogonski sklop koji kombinuje turbobenzinski motor zapremine 1.5 litara sa 169 konjskih snaga i sedmostepeni robotizovani menjač s dvostrukom vlažnom spojnicom.

U skladu s preferencijama kosooke populacije, dostupan je samo varijetet s prednjim pogonom, dok verzija 4×4 nije ni u kakvim planovima konstruktora. Najviša brzina iznosi novog kompaktnog krosovera iznosi 190 km/h.

Ako među nama na portalu imamo Kineza, onda da znaju da je novitet već dostupan za poručivanje u domovini. Cena kreće već od 16 hiljada dolara.

Potpuno je racionalno očekivati T55 i na ruskom tržištu, i to ne samo zbog geografske blizine, već i zato što veći brat, onaj s oznakom Bestune T77 startuje s ponudom prema baćuškama već od ovog leta, koje inače svi željno iščekujemo.

AutoRepublika

(3280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ovo stvarno liči na auto. A za tu cijenu sam spreman progutati mnoge mane.

Ivan

Ko to da kupi, kinesko je to.

BB

Pa šta još ima ma ovom svijetu a da nije kinesko? Ovaj svijet više ne može da postoji bez Kine (poluprovodnici, baterije, magneti, elektronika…)