1. Home
  2. Vesti
  3. FAW Bestune B2- koncept koji demonstrira nepresušnu kreativnost
FAW Bestune B2- koncept koji demonstrira nepresušnu kreativnost
0

FAW Bestune B2- koncept koji demonstrira nepresušnu kreativnost

265
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogo nam je drago što Kina „fura“ neki svoj fazon, i to ne zato što nam je, uopšteno govoreći, „komunizam“ blizak srcu. Upravo suprotno, stalo nam je do promocije različitih koncepata, kako u ekonomiji i politici, tako i u svetu četvorotočkaša. Dakle. iako globalna automobilska industrija postepeno odustaje od prakse razvoja i prezentacije fantastičnih konceptnih automobila, kineske kompanije nastavljaju da rade u ovoj oblasti.

Evo dokaza! Na fotografijama je prikazan konceptni sedan FAW Bestune B 2, čiji je glavni, pa rekli bismo čak i jedini zadatak da identifikuje i publici pokaže novi dizajnerski smer putničkih automobila koje će izrađivati kompanija iz najmnogoljudnije zemlje na svetu, ako ih Indijci već nisu prestigli na tom polju.

Serija Bestun je pre neke dve godine smenila u gami FAW-a, mini porodicu modela Besturn, pa je u hijararhiji marki pod kontrolom ovog koncerna iz Kine, sada Bestune familija ona koja predstavlja neku zlatnu sredinu.

Što se tiče Evrope, samo je u jednom trenutku sedan FAW Besturn B50 prodavan u Rusiji, ali je gama ove marke uključivala vozila iz različitih segmenata. U proizvodnji su bili istovremeno sledeći modeli: B30, B70 i B90. Sada se može reći da je novi koncept FAW Bestune B 2 osmišljen da bi javnosti pružio uvid u to kako će izgledati buduće limuzine FAW-a.

Kao i obično, veoma je verovatno da će sva milina koju u ovom trenutku osećate posmatrajući koncept, sa serijskim modelom biti prepolovljena. Na tu misao nas navodi saznanje da konceptualnom lepotanu nedostaje centralni, to jest B stub. Pored toga, umesto „staklića“, u retrovizorima su montirane kamere, dok su naplaci u prečniku na nivou od 22 cola. Teško da će išta od ovoga da se nađe na verziji koja će u velikim serijama, silaziti s proizvodnih traka.

Pa ipak, sveukupni stil prednjeg i zadnjeg kraja bi se, ukoliko takva bude volja uprave, mogao replicirati na serijskom primerku limuzine. Dalje, „unutrašnja lepota“ koncepta je oličena u obilju ekrana, iako je centralni panel osetljiv na dodir prerušen, to jest zamaskiran u centralnom grebenu.

Konstruktori nisu smatrali neophodnim da u ovom trenutku u javnost izađu s nekakvim tehničkim pojedinostima u pogledu pogonskog sklopa koji pokreće koncept. Čak je veoma verovatno da ovaj koncept i nije u voznom stanju. Za divno čudo, priče nema ni o, u ovo moderno doba uobičajenom, kvazi-autopilotu.

Ono što je savršeno jasno, jeste da će na temelju koncepta biti predstavljen i velikoserijski model, i to već ove godine. Naime, baza koju neguje kineski sertifikacioni organ sadrži fotografije limuzine s indeksom FAW Bestune B70.

Ako je za verovati preliminarnim informacijama, „Sedamdesetica“ s dužinom od 4.810 milimetara će počivati na ahitekturi namenjenoj vozilima s pogonom na prednjoj osovini. Međuosovinski razmak novajlije iznosi 2.800 milimetara, dok će poprilično veliki sedan pokretati relativno mali turbobenzinac, koji iz 1,5 litra zapremine izvlači sasvim dovoljnih 170 konjskih snaga.

Svi prateći detalji koji nas zanimaju, postaće javno dostupni u nekom budućem momentu. U još daljoj budućnosti, izvesno je da ćemo se upoznati s još noviteta koji će stilsku inspiraciju pronaći u večeras predstavljenom konceptu iz serije Bestune.

AutoRepublika

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments