1. Home
  2. Vesti
  3. Taliant kao Logan u novoj odori
Taliant kao Logan u novoj odori
0

Taliant kao Logan u novoj odori

1.96K
0
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija modela Logan/Sandero je debitovala krajem prošle godine i na našem tržištu se prodaje pod markom Dacia, iako nije svuda u svetu tako. Noviteti su postavljeni na modularnu platformu CMF-B i temeljno su izmenjeni. Koristim priliku da najavim sutrašnji test Sandera, ali bez sufiksa Stepway.

Međutim, za danas smo planirali malo da pišemo o jednoj verziji Dacije koja će nastupati isključivo pod markom matične kompanije. Doduše, pre par meseci smo ga najavili pa ne verujemo da će nekome biti iznenađenje, ali evo, svakako je pred nama Renault Taliant, koji nije ni Logan, a ni Symbol (kako se u Turskoj oslovljava Logan). Pretpostavljate, sedan je predstavljen u Otomanskom carstvu, a naziv Taliant potiče od reči „talenat“.

Avaj, iako je prošlo stotinak dana od prvo članka o talentovanoj francuskoj limuzini koja govori turski, pojedinosti o vozilu je malo. Nema ni fotografija enterijera, a ni tehničkih specifikacija. To možemo očekivati sredinom godine, za kada je najavljena zvanična premijera.

Ali, čak i na osnovu ovoga što nam je trenutno dostupno u vidu fotografija, može se doneti zaključak o gabaritima novog vozila. Ako su se ranije verzije Logana pod markom Dacije ili Renaulta razlikovale samo po nijansima i pojedinostima, sada je sam stil Renaultovog blizanca značajno drugačiji od onog takmaca s Karpata!

Tako su prednje svetlosne grupacije inspirisane oblikom bumeranga, uostalom kao i kod ostatka game, dok istovremeno maska hladnja podseća na vrh ledenog brega, što je opet u korporacijskom duhu Renaulta.

Taliant nosi različite branike i izbočen poklopac motora, ali je nasuprot tome, po bokovima Taliant doživeo da mu se „opusti mišićna masa“, pa je i linija struka isparila. To praktično znači da je i reljef na blatobranima i vratima drugačiji, baš kao što su to i zadnje signalne grupe. Po prvi put su se pojavile dodatne svetlosne sekcije na petim vratima.

Rebrendiranje Logana, odnosno vraćanje pod skute Renaulta je deo korporativne strategije o kojoj se govorilo još od 2018. godine. Istina, tada se pretpostavljalo da će se najavljena politika odraziti samo na Rusku Federaciju, ali sada je očigledno da će biti primenjivana i na turskom tržištu.

AVTOVAZ, koji je takođe deo Renault grupe je doveo moderne modele Lade (Vestu i XRAY) do istog nivoa na kom je porodica Logan/Sandero, pa je za očekivati da će Renault podići lestvicu za vozila koja nudi pod sopstvenim brendom. Automobili iz B segmenta će ostati u gami, ali u smislu imidža i pratećeg kvaliteta, biće konkurencija modelima poput Volkswagenovog Pola ili Rapida (na ruskom tržištu). Kako bi se proces repozicioniranja kompletirao, doći će kao što vidimo i do napuštanja naziva Logan i Sandero.

Moguće je da će u skladu sa svim izrečenim, Francuzi ponuditi Taliant i u Rusiji (gde se takođe Dacije prodaju kao Renaulti), ali to je svakako na dugom štapu, pošto će braća morati da popričekaju poduže na smenu generacija, jer su se aktuelni pojavili s dve godine zakašnjenja u odnosu na naše tržište.

Svakako pronalazimo zanimljivom celu ovu priču, pa i model Taliant, posmatran izolovano od ostatka game i politike galske korporacije.

AutoRepublika

(1955)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments