1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Curtiss Hades bi mogao na tržište već sledeće godine
Curtiss Hades bi mogao na tržište već sledeće godine

Curtiss Hades bi mogao na tržište već sledeće godine

241
0
Podelite sa prijateljima:

Curtiss Motorcycles je kompanija koja je poznata ljubiteljima dvotočkaša. Ovaj put su zanatlije iz ovog društva iznenadile javnost prikazom novog konceptnog električnog motocikla radikalnog dizajna. Uprkos tome što je jasno da se radi o prototip primerku, veoma je verovatno da će se već sledeće godine okušati na tržištu, a jedina prepreka tome bi mogla biti poprilično visoko odmerena početna cena – 75.000 američkih dolara!

Ljubitelji predivno dizajniranih motocikala neće potrošiti previše vremena pre nego što shvate da primerci koji izlaze iz kuće Curtiss Hades nose isti potpis umetnika JT Nezbita. Dakle, ista osoba kojoj trebamo da budemo zahvalni za superiorne modele Confederate Wraith i Hellcat, potpisala je i ovde prikazani koncept iz kuće Curtiss Motorcycles.

Prvi utisak koji je Hades ostavio na nas je bio spektakularan, a za to je najviše zasluga pokupio retro-futuristički stil, kao i kućište za bateriju kapciteta 16,8 kWh. Ovaj električni motocikl iznenađuje svojim minimalističkim pristupom sa brojnim komponentama koje imaju višestruke funkcije. Dobar primer za ilustraciju osnovne ideje je možda sedište, koje je ujedno i „domaćin“ za zadnju svetlosnu grupaciju.

Primetićete svakako i nedostatak papučice za aktivaciju zadnje kočnice, koja je zamenjena ručicom na volanu. Montirana je s leve strane, tamo gde obično stoji ručica za angažman kvačila, što postaje sve popularniji trend kod električnih dvotočkaša.

Pogonski sklop podržava svu dinamičnost koju sugeriše sam dizajn. Krasi ga elektromotor koji isporučuje 162 kW, što je ekvivalent 217 konjskih snaga, uz 200 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Priznaćete da su ovo cifre koje obećavaju strašne performanse. Proizvođač nije pružio javnosti nikakve detalje o bateriji, izuzev da poseduje 399 volti.

Oni koji su pomislili da je ovde prikazani motocikl samo dizajnerska studija, na kraju možda i budu u pravu. Ali, ipak treba reći da je razvojni tim kompanije Curtiss Motorcycles voljan da izbaci proizvod na tržište ako se ispostavi da su šanse za generisanje profita tim činom, u domenu razumnog očekivanja.

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments