1. Home
  2. Video
  3. AUDI Q7 V12 TDI bez problema prebacio 250 km/h na nemačkom autobanu (VIDEO)
AUDI Q7 V12 TDI bez problema prebacio 250 km/h na nemačkom autobanu (VIDEO)
1

AUDI Q7 V12 TDI bez problema prebacio 250 km/h na nemačkom autobanu (VIDEO)

3.57K
1
Podelite sa prijateljima:

Kakav automobil…

Ekipa koja stoji iza YouTube kanala AutoTopNL priredila je još jedan vrlo zanimljiv snimak. U tipičnom jurišu na nemačkom autobanu ovaj put našao se potentni Audi Q7.

Iako su danas i V12 i dizel motori ugrožena vrsta, ne tako davno bili su vrlo traženi, pogotovo jer se smatralo da veliki dizel motori mogu dati odlične performanse uz relativno skromnu potrošnju. Tako je Audijev veliki SUV Q7 imao na raspolaganju i V12 TDI agregat. U pitanju je 6,0-litarski turbo motor koji dostavlja mamutskih 500 ks i 1.000 Nm.

Audi je dosta eksperimentisao sa navedenom pogonskom jedinicom, pa je ona našla primenu i kod konceptualnog izdanja modela R8. No, superautomobil sa dizel motorom ipak nije video serijsku proizvodnju.

Fabrički podaci za Q7 V12 TDI kažu da se sprint do „stotke“ obavlja za 5,5 s, dok maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Snimak pokazuje da je ovaj Audijev SUV sposobniji i za više od toga.

Juriš do 100 km/h završio je za 5,46 s, dok je maksimalna brzina prema brzinometru bila 277 km/h. No, specijalni uređaj za precizno merenje brzine ukazao je da je realno dostignuto 263 km/h.

Fenomenalne brojke, koje izgledaju još ubedljivije kada se zna da je automobil prešao nešto više od 160.000 km, kao i da ima masu veću od 2,6 tona!!!

Pogledajte snimak:

AutoRepublika 

(3571)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

E pazi sad 1000 Nm pomjeri i Boinga ako zatreba!