1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis potvrdio da Peugeot ne stiže u Ameriku
Stellantis potvrdio da Peugeot ne stiže u Ameriku
0

Stellantis potvrdio da Peugeot ne stiže u Ameriku

253
0
Podelite sa prijateljima:

Iako smo već više članaka koji govore da od skoro povratka Peugeota u Ameriku nema ništa, moram da priznam da sam baš bio uzbuđen kada sam pre par godina to prvi put čuo kao mogućnost, i to posle više od trideset godina odsustva. Ne toliko zbog samog Peugeota, već zbog Citroena koji mi je uvek bio jedan od omiljenih brendova. Ali, kako stvari stoje, sada je i definitivno da do toga ipak neće doći, pošto je Stellantis (novi entitet koji je nastao spajanjem grupe Peugeot-Citroen sa korporacijom Fiat-Chrysler) objavio da želi da ojača sada prisutne marke, umesto da širi ponudu novim, i to na tržištima gde baš nemaju najbolju reputaciju.

Kako prenosi Automotive News, brendovi poput Alfe Romeo i Chryslera već ciljaju na one kupce sa dubokim džepom „preko bare“ i sva pažnja će biti usmerena na njih. Štaviše, čovek po imenu Leri Dominik, koji je proveo poslednjih pet godina u težnji da progura Peugeot na američko tržište, je upravo postavljen za prvog čoveka Alfe Romeo.

Italijanski brend je stigao na ovo tržište još 2008. godine, ali značajnijih pokušaja nije bilo sve do devet godina kasnije, kada je ponuda proširena novim modelima. Dok je plan za Alfu očigledan, nismo baš sigurno šta da očekujemo od Chryslera.

Američka marka trenutno u ponudi ima samo dva modela, od čega je jedan izuzetno zastarela limuzina 300, koju sam testirao pre „sto godina“, i jedan je od prvih objavljenih testova na AutoRepublici, ali se minivan Pacifica (i dalje) prodaje izuzetno dobro.

Prošlogodišnja cifra od 110 hikljada vozila je najmanja u istoriji marke, pa su mnogi pomislili da bi Chrysler mogao da bude eliminisan. Ali iz Stellantisa kažu da će svaka marka imati priliku da pokaže svoju snagu, za šta će verovatno biti potrebna veća količina uloženog novca.

Još uvek je nejasno da ći se budući modeli Alfe i Chryslera potencijalno deliti platformu, ili će pak biti samo „prepakovani“ Peugeoti, a čak i u takvom slučaju, pomoć bi im svakako bila dobrodošla. Bez obzira koliko prvi čovek korporacije Karlos Tavarez želi da Stellantis svakom pruži priliku, prioritet su ipak američki brendovi Jeep i Ram pošto su ubedljivo najprofitabliniji.

Ipak ću morati da sačekam neku drugu priliku da vidim Citroen na američkim putevima, a dok se to ne desi veoma često uživam u jednom klasičnom modelu SM čiji ga vlasnik često provoza tokom letnjih meseci „mojim“ ulicama Milvokija.

Zoran Tomasović

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments