1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes i BYD za debi pripremaju luksuzni minivan Denza
Mercedes i BYD za debi pripremaju luksuzni minivan Denza
0

Mercedes i BYD za debi pripremaju luksuzni minivan Denza

299
0
Podelite sa prijateljima:

Ako malo redovnije pratite objave na našem portalu, onda zasigurno već znate da su veliki i skupoceni predstavnici segmenta MPV veoma popularni u Kini i da to traje već neko vreme, s tim da se sada sprema i bum u promociji električnih monovolumena. U takvom segmentu su već zastupljeni Maxus (kao deo korporacije SAIC) i  Voyah (kao brend pod kontrolom koncerna Dongfeng), čuveni Hongqi, Zeekr (u vlasništvu kompanije Geely), kao i Wey (deo Great Walla). Svi oni već poseduju, ili barem rade na razvoju sopstvenih čeda u klasi kombija.

Sada imamo priliku da izvestimo da je minivan pod imenom Denza skoro spreman. Prve slike noviteta su već objavljene i mi vam ih ovde prezentujemo.

Denza je kao brend utemeljena od strane dva čuvena proizvođača, nemačkog Daimlera i kineskog BYD-a, što se zbilo pre deset godina. Međutim, ortaci nisu bili u prilici do sada da ispromovišu brend pa je nemačka strana nedavno odlučila da svoj udeo svede s inicijalnih 50% na svega 10%. Ipak, kako razvoj ovog minivana teče već nekoliko godina, doprinos inženjerskog tima trokrake zvezde bi morao da bude veoma značajan.

Za sada je u javnosti raspoloživ veoma skroman broj informacija o dolazećem kobinju, pa čak ni ime nije zvanično objavljeno još uvek. Znamo da je automobil dugačak 5,2 metra i da će nuditi tri reda za sedenje uz raspored u stilu jednačine 2 + 2 + 3. Krasiće ga i bogata oprema, pa možemo reći da će sedišta u drugom redu biti izrazito poželjna za upotrebu, dok je putnicima na raspolaganju i panoramski krovni otvor, mnogobrojni ekrani i još svašta nešto.

Za pogon će biti zadužen serijski hibrid poznat pod oznakom BYD DM-i, dok nema sumnje da ćemo videti i potpuno električnu varijantu. Procenjena početna cena se nikako ne može nazvati mačijim kašljem, s obzirom da će novčanik kupca biti olakšan za nekih 70 hiljada američkih dolara, i to ako ne štiklira niti jednu opciju s liste.

Kako bilo, više pojedinosti o luksuznom novitetu ćemo moći da objavimo uoči same premijere, koju po svemu sudeći nećemo morati dugo da iščekujemo.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments