1. Home
  2. Vesti
  3. Ford razmatra ukidanje nekoliko modela u Evropi
Ford razmatra ukidanje nekoliko modela u Evropi
6

Ford razmatra ukidanje nekoliko modela u Evropi

776
6
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač želi da napravi više mesta za SUV modele u svom evropskom portfoliju, s obzirom na to da je ovakav tip vozila sve popularniji na Starom kontinentu.

Prvi izveštaji kažu da Ford razmatra ukidanje više modela, kao što su: Mondeo, Galaxy, C-Max i S-Max. Prodaja C-Maxa opala je u prvoj polovini tekuće godine u Evropi za čak 18%, Mondeo bi mogao u penziju jer je i njegov američki brat, Fusion, poslat u istoriju.

Sa druge strane, tri SUV modela koje Ford nudi u Evropi, Kuga, Egde i EcoSport beleže dobre tržišne rezultate. Kuga i EcoSport zabeležili su rekordne rezultate u drugom kvartalu, uprkos tome što je Kuga automobil koji je na zalasku tržišne karijere.

Osim toga, američkom brendu veliku štetu nanosi i brexit. Naime, Velika Britanija je najveće pojedinačno tržište za Ford u Evropi. Zbog neizvesnosti oko napuštanja EU, prodaja novih automobila u ovoj zemlji je u poslednjih 18 meseci u velikom padu.

Dakle, Ford će definitivno ponuditi još SUV i krosover modela u Evropi. Najracionalnije je da u penziju prvo odu predstavnici minivan segmenta, koji je pretrpeo najveći udar usled SUV ofanzive. Takođe treba očekivati dublju saradnju Forda i PSA grupacije, pre svega na razvoju novih agregata.

(776)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Nadolazeći Bronco bi mogao da bude veliki hit u Evropi…

Mad Max

Ford je uvek bio poluauto, naslilno sastavljena vozila za tržište Evrope. Da nije Engleske, gde se Ford smatra domaćim vozilom, odavno bi pukli u Evropi. Ford bi kupio samo u obliku ponude koju ne bi mogao da odbijem… A i tada bi verovatno napravio grešku. Jedino što Ford ima pozitivno je povremeno povoljna cena, i ništa više.

Yankee

Svaka auto kompanija bi pukla da nema svoje jedno veliko/kljucno trziste.

Mad Max

Ford u Evropi je fiktivna firma za sklapanje automobila koja nema jake tehnološke veze sa glavnom filijalom. Drugo je SAD. Tamo je Ford kapa.

PETAR

Sve strucnjak do strucnjaka 🙂

moron

Aktuelni Galaxy i Smaks mi dizajnerski nisu nikada legli, za razliku od Cmaksa, ali je apsurdno da Kuga u drugom redu nudi ubedljivo više mesta za glavu od Smaksa, koji je u tom vidu cak i ispod Cmaksa. Biće svejedno velika steta za kupce ako ukinu sva tri „people cariera“, jer je trenutno izbor za porodicbne kupce kod forda ogroman.