1. Home
  2. Vesti
  3. Dolazeći modeli marke Rolls-Royce će biti električni
Dolazeći modeli marke Rolls-Royce će biti električni
1

Dolazeći modeli marke Rolls-Royce će biti električni

138
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor ostrvske marke koja posluje u sastavu grupacije BMW, šef Rolls-Roycea Torsten Miler-Otvos je izjavio da su mu misli o budućnsti brenda vezane za električni pogon, ali i da će verzije pogonjene motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva ostati u ponudi još koju godinu.

Rolls-Royce ima u planu da u novu eru uđe s električnim pogonom a prvenac u tom smislu će biti model Spectre. Taj automobil će biti prvo čisto električno vozilo proizvedeno od strane kompanije Rolls-Royce, na koji način će označiti značajnu promenu u poslovanju firme. Izvršni rukovodilac kompanije je u intervjuu datom redakciji magazina Car kazao da će sve novi modeli brenda biti električni, što će biti situacija uspostavljena do kraja 2030. godine.

„Takođe smo doneli odluku da vozila naše marke ne budu nuđena kao hibridi. Spectre je čisto električni automobil. Svi budući modeli Rolls-Roycea, svi novi automobili, biće čisto električni čineći tu reč sinonimom s imenom naše marke. Ovo bi trebalo da bude najdinamičniji RR ikada proizveden.. I jeste tako,“ govori Miler-Otvos za pomenuti medij.

Dolazeći Rolls-Royce Spectre će posedovati proporcije tipične za marku, a isto tako i izgled, ali će biti pogonjen samo električnim putem. Stil i vozačke osobine ostaju verne brendu, ali je ovaj put to obezbeđeno primenom poslednje reči tehnologije u oblasti električnog pogona. Odluka da se Spectre ponudi samo kao elektromobil je postala presedan za sve buduće primerke Rolls-Roycea, a koji će takođe biti isključivo električni.

Međutim, Miler-Otvos je potvrdio da će i dalje biti neophodno nuditi konvencionalne verzije vozila marke Rolls-Royces, uključujući i modele Cullinan, Ghost i Phantom. Takođe je naveo da veruje da će prelazak na električni pogon biti elegantan za marku, pošto su vozila s oznakama brenda već pooznata kao takva, moćna, tiha i s odličnim osobinama neposredno nakon što se pritisne papučica gasa. Direktor takođe vidi električnu energiju i kao odličan izbor za kupce marke koji uglavnom žive u gradovima i vozila koriste za kratke distance.

Toplo preporučujemo serijal o brendu Rolls-Royce koji je napisao naš dragi Dejan Stanković.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Elektrifikacija Rolsa i Bentlija je OK, uklapa se u namenu ovih automobila – paradne setnje od hotela do golfkluba i nazad. 🙂 Zivo me interesuje koliko tona baterije ce biti potrebno za ove limuzine velicine dostavnih kamiona? Uzgred: nekada su motori Rolsa bili necujni, pitam se da li ce konstruktori uspeti da eliminisu neprijatno zujanje i zavijanje e-motora? 🙂