1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche: 35 Taycana ima “labave šrafove”
Porsche: 35 Taycana ima “labave šrafove”
0

Porsche: 35 Taycana ima “labave šrafove”

151
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan opoziv za Taycan, ali je ovaj put zahvaćen vrlo mali broj automobila.

Porsche je saopštio da je otkrio problem sa 35 vozila modela Taycan, koji su napustili fabriku između 17. juna i 16. novembra 2020. godine. Šrafovi koji su deo sistema ogibljenja su isuviše “labavi”, odnosno nisu dovoljno zategunti.

Nemačka marka navodi da će 35 automobila biti servisirano i da će postaviti nove šrafove i matice. Osim toga, kod opozvanih četvorotočkaša proveriće se okolne komponente, pa ukoliko je došlo i do njihovog oštećenja i one će biti promenjene, naravno bez naplate.

Mada je Taycan već postavio pravi prodajni uspeh za Porsche, nije prošao bez “dečijih bolesti”. U Americi je došlo do opoziva jer je bilo problema sa ogibljenjem, a bilo je i nedaća sa softverom, zbog kojih su pojedini automobili naglo ostajali bez pogona. Porsche je potonji problem rešio ažuriranjem softvera na predmetnim vozilima.

Inače, tokom prva tri kvartala 2021. godine, Porsche je isporučio 28.640 jedinica Taycana, čime je taj automobil postao treći najprodavaniji model germanske premijum marke ove godine.

Taycan je iza sebe ostavio legendarnu 911-icu koja je ostvarila 27.972 registracije, kao i Panameru koja je uspela da dođe do 20.275 kupaca u razdoblju od januara do septembra 2021. godine. Konačno, Boxter i Cayman 718 su skupa prikupili 15.916 dostavljenih primeraka.

AutoRepublika 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments