1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda slavi još jedan uspeh – dva miliona proizvedenih primeraka SUV modela
Škoda slavi još jedan uspeh – dva miliona proizvedenih primeraka SUV modela
1

Škoda slavi još jedan uspeh – dva miliona proizvedenih primeraka SUV modela

220
1
Podelite sa prijateljima:

Veliko dostignuće za češku marku. 

Očito je da SUV trend neće oslabiti u narednim godinama, pogotovo ne u Evropi, gde se čini da će „progutati“ praktično sve ostale klase. Škoda je pod Volkswagenom dobro prepoznala trenutak za ulazak u SUV vode i uspela je da dođe do vrlo dobrih rezultata.

Putovanje Škode otpočelo je na ovom planu 2009. godine kada je na tržište stigao Yeti. Proizvođač iz Mlade Boleslav je sa ovim modelom shvatio da poseduje sve što je neophodno za uspeh u SUV segmentu, te su nakon toga usledila nova vozila sa uvećanim klirensom. No, i sam Yeti je već bio vrlo uspešan model. Preživeo je na tržištu do 2017. godine, i do tada je ukupno isporučeno čak 684.000 jedinica.

U septembru 2016. godine Škoda je ušla u D segment SUV izdanja sa Kodiaqom. Za više od četiri godine koliko je na tržištu, Kodiaq je uspeo da dođe do 593.600 novih vlasnika. Zatim, tu je i Karoq koji je ušao u prodaju u maju 2017. godine. Tokom svoje karijere ovaj SUV nanizao je 454.800 registracija.

Škoda Karoq

Najmlađi konvencionalni član SUV game Škode jeste maleni Kamiq. On je ujedno i naslednik za Yetija, a predstavljen je javnosti na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine. Do sada je ubeležio 266.000 prodatih jedinica.

Škoda je nedavno počela sa prodajom svog električnog SUV-a Enyaq iV. No, njegova karijera je tek startovala, te je ovaj baterijski SUV ubeležio te nešto više od 1.100 isporučenih automobila.

Brojke u SUV segmentu češkog brenda doživeće pravu eksploziju u narednom periodu. Pre svega jer se mnogo očekuje od prodaje Enyaqa i njegovih derivata, ali i zbog činjenice da uskoro počinju isporuke modela Kushaq. Reč je o SUV-u koji je stvoren specijalno za indijsko tržište, i u Škodi imaju velika očekivanja od njega.

Brend iz Mlade Boleslav proizvodi svoje SUV modele u devet fabrika koje su smeštene u šest zemalja. Osim iz Češke, ovi modeli stižu i iz Slovačke, Rusije, Kine, Indije i Ukrajine.

AutoRepublika 

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svaka čast VW-u za ovaj rezultat !