1. Home
  2. Vesti
  3. Proglašeni finalisti izbora za „Svetski automobil godine“
Proglašeni finalisti izbora za „Svetski automobil godine“
1

Proglašeni finalisti izbora za „Svetski automobil godine“

879
1
Podelite sa prijateljima:

Samo nekoliko dana nakon što smo saznali da je nova generacija Toyote Yaris „Evropski automobil godine“ stižu vesti o kandidatima koji su ušli u uži izbor za laskavo priznanje na globalnom nivou. 

Dakle, finalisti izbora za „Svetski automobil godine“ jesu: Audi A3, BMW Serija 4, BMW Serija 2 Gran Coupe, Kia K5, Kia Sorento, Honda e, Mazda MX-30, Mercedes GLA, Toyota Yaris i Volkswagen ID.4. Podsetimo prošlogodišnji pobednika bila je Kia Telluride.

U ovogodišnjem izboru možemo primetiti tri električna automobila, kao i da Kia i BMW imaju po dva automobila koji su ušli u finale. Među kandidatima za pobednika je i evropski šampion Toyota Yaris.

No, saopštene su i liste vozila koje su ušle u najuži krug iz kojeg će se birati pobednik i u drugim kategorijama. Tako će se za titulu „Gradski svetski automobil godine“ takmičiti: Hyundai i10, Honda e, Hyunda i20, Toyota Yaris i Honda Jazz/Fit.

Potom, u uži izbor za „Svetski luksuzni automobil godine“ ušli su: BMW X6, Aston Martin DBX, Mercedes S klase, Land Rover Defender i Polestar 2.

Za nagradu „Svetski sportski automobil godine“ nadmetaće se: Audi RS Q8, BMW X5/X6 M, BMW M2 CS, Porsche 911 Turbo, Toyota GR Yaris.

AutoRepublika 

(879)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ja bih, kao stilista, u svetu dizajna glasao za novog jarića …
A kao čovek, najpre bih video u koje vozilo mogu da sednem, pa glasao zavisno od toga.