1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. BMW povlači 480.000 vozila zbog vazdušnih jastuka
BMW povlači 480.000 vozila zbog vazdušnih jastuka
0

BMW povlači 480.000 vozila zbog vazdušnih jastuka

394
0
Podelite sa prijateljima:

Takata skandal sada uzima svoj danak i kod kompanije BMW koja je prinuđena da povuče skoro pola miliona primeraka sa instaliranim vazdušnim jastucima sumnjivog kvaliteta. Od te cifre, oko petina vozila se nalazi u matičnoj državi marke.

Pogođena su vozila iz serije 5 kao i krosover primerci X5 koji su proizvedeni između 2000. i 2004. godine, a koji poseduju opcioni obruč upravljača, izjavio je portparol BMW-a danas u Minhenu.

Kao što smo ranije detaljno pisali o ovom slučaju, celu pometnju u automobilskoj industriji je izazvao japanski snabdevač Takata, koji je u međuvremenu završio u stečaju, a čiji vazdušni jastuci mogu da predstavljaju pretnju po putnike, zbog mogućnosti povređivanja ukoliko se aktiviraju.

Shodno tome, biće neophodna kontrola obruča upravljača na pomenutim primercima, za šta će profesionalcima u servisima biti potrebno oko sat vremena.

Po ovom osnovu, odnosno usled problematičnih vazdušnih jastuka marke Takata, već je širom sveta povučen ogroman broj vozila, od čega 42 miliona primeraka samo na teritoriji Amerike. Godine su prošle, a još ih treba proći, kako bi se industrija oporavila od ovog skandala.

AutoRepublika

(394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments