1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto Porsche moli vlasnike Panamere da se ne parkiraju uz druga vozila?
Zašto Porsche moli vlasnike Panamere da se ne parkiraju uz druga vozila?
0

Zašto Porsche moli vlasnike Panamere da se ne parkiraju uz druga vozila?

12.46K
0
Podelite sa prijateljima:

Zaljubljenici u slavnu nemačku sportsku marku će svakako pomisliti da se radi o empatiji čelnika Porschea koji ne žele da nijihov liftbek „bude izvor zavisti običnih ljudi“ prema vlasnicima svemirske krstarice (kako je naslovljena naša recenzija Panamere).

Međutim, razlog je svakako manje prozaičan. Naime, 2.055 primeraka Panamere će morati u servis na korektivnu intervenciju kako bi se izbegla situacija u kojoj automobil završi u buktinji, činilo se bez ikakvog razloga. Dakle, defektna vozila sadrže grešku u izradi koja može dovesti do toga da vozilo završi u plamenu, čak i kada je parkirano, odnosno van eksploatacije.

Pogođeni primerci su proizvedeni u intervalu između decembra 2010. i oktobra 2017. godine, a prodati su na teritoriji Ruske Federacije. Spontani požari su već ozbiljno narušili ugled jedne druge nemačke marke koji je izgrađen oko atributa „sport“. Naravno radi se o BMW-u, čija su vozila proživljavala već slične epizode tokom prethodne godine i zime.

Kroz slične patnje sada krstare inženjeri iz Cufenhauzena, kao i vlasnici pogođenih vozila, razasuti na širokom području najveće države na svetu. Ipak, za razliku od bavarskih modela, kod Panamere nije problem u motoru već u samom sistemu koji kontroliše rad ventilatora klima uređaja, a u koji može dospeti vlaga, inače idealna za uzrokovanje kratkog spoja. Otvoreni plamen je, kao što znamo, „rođeni brat“ kratkog spoja, i eto belaja za proizvođača.

Najmanje željena situacija koja je u izgledu da se dogodi jeste ona u kojoj bi se splet nesrećnih okolnosti dogodio dok vozilo stoji parkirano daleko od očiju vlasnika. Upravo ovo je konkretan odgovor na naslovno pitanje. Zato Porsche upućuje zvanično upozorenje – molbu vlasnicima ovog atraktivnog modela: “parkirajte vaš automobil jedino na mestima koja su dovoljno udaljena od ostalih vozila“.

Jasno je da se ovim apelom proizvođač želi zaštititi od daljih šteta, a situacije u kojima bi vlasnik uspeo da u gusto naseljenim gradovima pronađe toliko mesta raspoloživog za parking, prilično su nezamislive. Stoga je preporuka, ako ste među onih 2.055 „srećnika“, pravac u servis jer je za verovati da je proizvođač obezbedio izdašne smeštajne kapacitete uz prisustvo dežurnih vatrogasnih brigada.

Koji su VIN brojevi defektnih Panamera, možete videti na vebsajtu ruskog nadležnog tela Rosstandard.

AutoRepublika

(12459)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments