1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Suzukija se povukao na pragu svoje stote godine
Šef Suzukija se povukao na pragu svoje stote godine
4

Šef Suzukija se povukao na pragu svoje stote godine

2.17K
4
Podelite sa prijateljima:

Najstariji čovek na svetu, a koji je ujedno i predsednik jedne automobilske kompanije, Osamu Suzuki se povlači s s tog mesta u svojoj 92. godini. Vodio je marku u periodu koji je duži od četrdeset godina.

Suzuki je jedan od retkih proizvođača automobila, koji je zajedno s Hondom uspeo da diversifikuje svoje delatnosti uz uspešno očuvanje nezavisnosti u smislu vlasništva nad kapitalom. Inače, kao i Suzuki, i iz Honde ovih dana stiže vest o smeni na čelu kompanije. Bilo kako bilo, japanski gigant je angažovan u proizvodnji automobila, motorcikala, nautičkih proizvoda….

Pod vođstvom čoveka koji se upravo povlači, Suzuki je bio od kraja sedamdesetih godina, a posebno interesantno je to što je čovek rođen s prezimenom Macuda, ali se opredelio da se ubudeć potpisuje prezimenom svoje supreuge, unuke osnivača Suzukija, damom po imenu Mičio Suzuki.

Marka Suzuki je izgradila snažan identitet, posebno na lokalnom tržištu gde je posvećena kategoriji takozvanih Kei automobila, o kojima možete pročitati izvanredan članak Zorana Tomasovića. Najveće uspehe je Suzuki beležio i beleži u Aziji i na istoku planete, posebno u Indiji gde je praktično neuhvatljiv za ostatak industrije. Evropska gama Suzukija je usklađena s duhom vremena, i na testovima evropskih novinara, modeli ove marke uglavnom bivaju solidno ocenjeni, ponajpre kao pouzdani i efikasni.

Osamu Suzuki je već preneo upravljanje kompanijom na svog sina Tošihira, ali je zadržao pozicju predsednika upravnog odbora proizvođača. Zanimljivo je da ni njegov potomak nije baš u cvetu mladosti pa je tako na poziciju došao posle, na primer, deset godina mlađeg Ole Kelenijusa iz Mercedesa.

Tošihiru želimo svaku sreću u upravljanju kompanijom koja je nedavno ojačala veze s Toyotom.

AutoRepublika

(2173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, deda ipak jos ne ide u penziju … Nije u redu, zbog mladih.

don

ih, mladic, u naponu snage, ko Musa…kad je njemu bilo ono 100 godina djavo se bio rodio tek 😀

Бранило

Без старца , нема ударца 😉 😉 😉