1. Home
  2. Vesti
  3. Scania od 1. maja s novim „vrhovnim komandantom“
Scania od 1. maja s novim „vrhovnim komandantom“
0

Scania od 1. maja s novim „vrhovnim komandantom“

163
0
Podelite sa prijateljima:

Švedski proizvođač kamiona Scania koji posluje u sastavu mamutske Volkswagen grupacije, juče je objavio da je odlučeno da funkciju izvršnog direktora i predsednika, počev od 1. maja, od dosadašnjeg šefa Henrika Henriksona, preuzme druga persona. Odlazeći cenjeni menadžer je na top poziciji skandinavske marke proveo poslednjih pet godina.

Scania, važan brend iz sastava društva koje je angažovano u oblasti razvoja teških komercijlnih vozila Traton SE, navodi da će mesto novog šefa zauzeti Kristijan Levin koji je do ovog trenutka bio drugopozicionirani menadžer u hijararhiji kompanije (COO) pri čemu je bio zadužen i za funkcije istraživanja i razvoja, kao i nabavke.

Levin je po obrazovanju mašinski inženjer, što je titula koju je stekao uspešno kompletiranim studijama na Krajljevskom tehnološkopm institutu iz Stokholma. U Scaniju je pristigao 1994. godine, dok je u Tratonu od 2019.

S druge strane, Henrikson napušta Scaniu nakon 23 godine rada unutar kompanije. Pojačaće redove kompanije H2 Green Steel, čiji je fokus usmeren na čelika bez korišćenja fosilnih goriva. Ostaće na čelu Scanije sve dok Levin ne preuzme dirigentsku palicu.

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments