1. Home
  2. Vesti
  3. Audi unapredio nekolicinu plug-in hibrida sa većom baterijom
Audi unapredio nekolicinu plug-in hibrida sa većom baterijom
0

Audi unapredio nekolicinu plug-in hibrida sa većom baterijom

285
0
Podelite sa prijateljima:

Audijevi modeli Q5, A6 i A7 sa TFSIe sufiksom sada imaju veću bateriju, čime im se momentalno uvećava domet u EV režimu vožnje. 

Novo baterijsko pakovanje ima ukupan kapacitet od 17,9 kWh, od čega je 14,4 kWh dostupno vozaču. Rezultat je veća autonomija kretanja kada se koristi samo električna energija za pogon vozila. Prema navodima Audija, domet se povećao na 91 km prema NEDC ciklusu i 73 km prema realističnijem WLTP protokolu.

Nemačka marka ističe da su dimenzije baterija ostale iste. Osim uvećanja kapaciteta, sada se može puniti na punjaču do 7,4 kW, što u prevodu znači da se baterija može napuniti za nekih dva i po sata.

Proizvođač iz Bavarske je ujedno plasirao i novi uvodni plug-in hibrid A6 Avant 50 Quattro TFSIe. Kod noviteta osobi koja upravlja vozilom je na raspolaganju 299 ks i 450 Nm.

Audi navodi istaknuti hibridi imaju i novi režim u vožnji. Pored EV, Auto i Hold, sada je dostupan i Charge. Ovaj režim u suštini služi da se tokom vožnje SUS motor koristi i za dopunjavanje baterije hibrida. No, iz našeg iskustva ovakvo korišćenje plug-in hibrida je krajnje nepraktično jer je potrošnja gorva tada ekstremno visoka.

Nemački brend poseduje u svom portfoliju veliki broj plug-in hibrida. Ovakvo izdanje imaju sledeći modeli: A3, Q3 i Q3 Sportback, Q5 i Q5 Sportback, A6 (Sedan i Avant), A7 Sportback, Q7, Q8 i naravno perjanica A8.

AutoRepublika 

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments